Szerintetek a skót vagy az ír akcentus az erősebb? Ha a britet és az amerikait megértem, melyikhez tudok könnyebben hozzászokni, melyiket értem meg könnyebben?
Valójában külföldi egyetemre szeretnék menni, de mivel Angliában és az USA-ban általában igencsak meg kell fizetni, Skóciára vagy Írországra gondoltam. Csak nem tudom, mennyire jelent hátrányt az akcentus, mert azért ezt is figyelembe venném.
Ha valaki járt már ezeken a helyeken, vagy otthon van a témában, megköszönném, ha tudna segíteni!
Köszönöm előre is a válaszokat!
Egy embernek lehet erősebb akcentusa, ami annyit jelent, hogy jellegzetesebb, feltűnőbb. Maga egy akcentus se nem erős, se nem gyenge.
De inkább azt kérdezed, mennyire nehéz megérteni az iskolában tanult angolhoz képest. Szerintem alapvetően egyetemeken inkább az jellemző, hogy a sztenderd angolt közelítik beszédben, mert annak van presztízse, de ez egy annyira általános megjegyzés, annyira befolyásolják konkrét körülmények, hogy a gyakorlati életet nem feltétlenül tükrözi. Viszont az biztos, hogy ezt is ugyanúgy el lehet sajátítani, szóval szerintem nem kell miatta aggódnod.
Eltem Angliaban es talalkoztam irekkel, skotokkal, mindenfele nacioval. Az ir akcentustol mindig szerelmes lettem, mert annyira tettszik.
Amikor viszont elmentunk Skociaba kirandulni, a baratnomtol kerdeztem mindig, hogy "mit mondott?"
Sot, volt olyan is, hogy megkerdeztem az illetot, hogy ne haragudj milyen nyelven beszelsz? Nagyon durva volt. Angolul beszelt a lelkem, de olyan durva skot akcentusa volt, hogyha azt mondja, hogy portugalul beszel vagy gorogul, azt is elhiszem, mert abbol sem ertek egy budos szot sem.
Persze embere valogatja, van akinek nagyon kihallatszik az akcentus, van akinek nem, de szamomra a skotot nehezebb megerteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!