Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik népcsoport a "rokonunk"...

Melyik népcsoport a "rokonunk"? Akikhez genetikailag legközelebb állunk, vagy akikkel rokon a nyelvünk?

Figyelt kérdés
2010. jún. 28. 14:23
1 2
 11/15 anonim válasza:
hát igen! :) Engem is érdekel a dolog ki a rokonaink és ki nem!
2010. júl. 1. 08:58
 12/15 anonim ***** válasza:
87%
Genetikailag biztos, hogy a germanokhoz es szlavokhoz allunk a legkozelebb, mert veluk keveredtunk a legtobbet. Nem tudsz elmenni egy olyan helyre Magyarorszagon, ahol nem talalkozol nemet, svab, szlav nevu emberrel. Nyelvhez pedig az eszt es a finn all legkozelebb, de ezek is olyan tavol allnak, hogy en ezt nem nagyon neveznem nyelvrokonsagnak. A magyar nyelv egyedi. Egyebkent az az erdekes, hogy szerintem az azsai nyelvekre jobban hasonlit, mint barmi masra...forditott nev sorrend meg jo par mas szokas is a japanoknal, koreaiaknal bevett szokas. Az egy dolog, hogy latin betukkel irunk, de a hangkeszletunk inkabb hasonlit azokra a nyelvekre.
2010. júl. 1. 15:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! Nem a finn és az észt nyelv áll a legközelebb a magyarhoz, hanem a hanti és a manysi. A finn és észt egy picit távolabbi rokonunk. Abban igazad van, hogy a magyar sok mindenben hasonlít az ázsiai nyelvekre, de ez nem genetikai, hanem nyelvtipológiai kérdés. Ismertek más finnugor/uráli nyelvet? Azoknak a hangkészlete ugyanannyira egyezik a magyaréval, mint más ázsiai nyelv hangkészlete.

A japán nyelvre kitérve: szerintem jobban hasonlít a finnre, mint a magyarra.

Ha valakit érdekel a téma, nyugodtan írhat privátot.

2010. júl. 2. 09:36
 14/15 anonim ***** válasza:

"Nem tudsz elmenni egy olyan helyre Magyarorszagon, ahol nem talalkozol nemet, svab, szlav nevu emberrel."

Jajjj és szerinted a név egyenlő a génekkel? Az amerikai négereknek mind angolszász nevük van, a te logikád alapján akkor ők is biztos mind Angliából származó szászok....

2010. júl. 2. 11:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát én azért vitatkoznék a hangkészleti hasonlósággal. Pl. a finn nyelvben sokkal kevesebb hang van, mint a magyarban. És az egyezőkből is csomót máshogyan ejtenek ki. (a,l)
2010. júl. 11. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!