Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Igaz, hogy minden ukrán tud...

Igaz, hogy minden ukrán tud oroszul is?

Figyelt kérdés

2018. nov. 21. 21:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
81%
Egyébként hogyne értenék meg egymási, mikor egy emberöltő alatt annyit pakolgatták a határokat, hogy 4 országban is éltek egyes település lakói anélkül, hogy bárhová is költöztek volna.
2018. nov. 23. 23:38
 12/13 anonim ***** válasza:
87%
Korábban Ukrajna egész sok területét beutaztam, és elég kevés hely volt, ahol az emberek ukránul, és nem oroszul beszéltek. Most sincs ez másképp. A Szovjetúnió ideje alatt az orosz volt az államnyelv, azt tanították. Ukrajna, mint állam csak 27 éve létezik, úgyhogy inkább a fiatalabbak többsége beszél ukránul.
2018. nov. 23. 23:44
 13/13 Lázár Gergely ***** válasza:
81%
Nekem voltak ukrán kollégáim, aki mellettem ült, oroszul beszélt, egy másik kolléga meg ukránul felelt neki. Kijeviek voltak. Én inkább nem akartam oroszul beszélni az ukránokkal, azért, hogy ne kerüljek velük konfliktusba. Lengyelül és angolul próbálkoztam velük.
2019. febr. 6. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!