Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy sajatithato el az angol...

Hogy sajatithato el az angol akcentus?

Figyelt kérdés

Szoval a ritmikaja es a hangsulyokra gondolok. hogy tudom ezt konnyen megtanulni?

beszelek angolul de az akcentusom mindig nagyon magyar

milyen technikak vannak?

2018. nov. 12. 10:14
 1/9 anonim ***** válasza:
Nincs erre technika -- gyakorolni kell.
2018. nov. 12. 10:25
 2/9 A kérdező kommentje:
ertem sajnos az en kiejtesem monoton nem tudom mikor magas vagy mikor alacsony
2018. nov. 12. 10:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Először is el kell döntened, hogy milyen akcentust akarsz.

Az RP-hez (received pronunciation, Queen’s English) a legjobb az Oxfordi Egyetem New English File oktatóanyaga (kezdőtől-C1-ig), amihez van rengeteg hanganyag (torrent oldalakon megtalálod, ha tetszik utána megveszed).

De az RP nevetségés tud lenni, ha pl. Angliában alsóbb osztálybeli környezetben használod, vagy úgy általában az amerikaiakat is irritálja.

2018. nov. 12. 10:45
 4/9 anonim ***** válasza:
33%

sehogy, ebbe bele kellett volna születni, első nyelvként az angolt megtanulni. Lehet fejleszteni a kiejtést, deangol akcentust nem lehet felvenni, megtanulni.

Ráadásul magyarként főleg nehezebb, mert a magyar kiejtés teljesen más, mint az angol. Ezért van az, hogy rosszabb akcentusa van egy magyarnak, mint más európai nyelvet beszélőknek.

2018. nov. 12. 10:45
 5/9 A kérdező kommentje:
szovala hangsulyozast hogyan sajatitsam el?XD mindig mashol van a stress
2018. nov. 12. 11:03
 6/9 anonim ***** válasza:
Oxford Engligh tananyag hanganyagait hallgatod háttérben napi pár órát.
2018. nov. 12. 11:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Most a hangsúly vagy a kiejtés maga a probléma?

A kiejtéshez kell némi tudatosság, de az onnan kezdődik, hogy igazából, hogy egyszerűen fogalmazzak, másképpen mozog az ő szájuk.

2018. nov. 12. 17:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Ne akard elsajátítani. Csak minnél jobb legyen a kiejtésed. Azt tudod gyakorolni. Meg alpból brit, amerikai, kanadai, ausztrál stb. Már csak a brit angolnak is ezer féle fajtáját lehetne.
2018. nov. 13. 03:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Nézz filmeket, sorozatokat angolul, de mindenek előtt gyakorolj!
2018. nov. 13. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!