Mi a véleményetek az "emoticonokról"? Nem vettetek észre valamit magatokon használatuk közben? (bőv. Lent)
Én ugyanis megfigyeltem, hogy hiába tartok viccesnek valamit, a legtöbb esetben, ha leírok egy :D-t vagy XD-t, egyáltalán nem nevetek közben. Mintha az érzelmeim fizikai megnyilvánulását teljesen átsugároznám a billentyűzetbe, s ezáltal az éterbe, ettől pedig olyan érzésem van, mintha a valódi énem arra a napi egy órára, amit a gép előtt töltök MSN-en vagy itt vagy más oldalakon, ahol másokkal kommunikálok, megszűnne a valóságban létezni. Ez nagyon ijesztő! Nem is beszélve arról, hogy már el sem tudok képzelni egy szöveget emoticonok nélkül, mert úgy érzem, a mondataim kétértelműekké válnak, és ironizálni sem tudok már ha nem teszek a mondat mögé egy :P-t vagy :D-t vagy valamit.
Az a durva, hogy én még csak nem is vagyok kifejezettem "kocka", napi 1 néha 2 óránál többet nem vagyok a gép előtt, és akkor sem egyszerre, kivéve, ha filmet nézek, de az ugye más tészta. Imádok kirándulni, kimozdulni, olvasni, stb. tehát nem vagyok gépfüggő, és mégis így elkapott a gépszíj...
Eleinte én is mosolygok, de utána a válasz és az :D-k írogatása közben már olyat pofát vágok, mint aki holnap öngyilkos lesz, és ezért minden mindegy. Totál közönyös arcot.
Amúgy iskolai dolgozatokban nem szabadna tolerálni, mert - bár természetes változása a nyelvnek - a hivatalos és a nem hivatalos nyelv között mindig is volt különbség. Egy hivatalos levélbe nem írok olyat, hogy
Kedves Gyuri!
Engedélyezd már kérlek ezt meg ezt, mer tök jó lenne, meg minden :)!
Ugye? Hát na. :D
Véleményem szerint elég nagy baj az, ha iskolai dolgozatokban a tanárok tolerálják az emotikonok használatát! Akkor gondolom az a tanár, aki ezt tolerálja, engedélyezi az egyéb chat-en használatos rövidítéseket is - mert miért ne?
Most már kezdem érteni, hogy miért olyan, amilyen a mai gyerekek / fiatalabb korosztály helyesírása, fogalmazó készsége...
Az írott szövegben nem mindég jön át az érzelem. Meg különben is fogalmazásokról van szó ami azért merőben más, mint egy dolgozat.
A kérdésre válaszolva, pedig ezt én is megfigyeltem magamon, de ettől, ha valakivel beszélgetek ugyanúgy mosolygok, letört vagyok stb. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!