Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szlovák tanulás közben elakadt...

Szlovák tanulás közben elakadtam, nem találom a kérdőszavakat sehol?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A kérdő szavakat szeretném megtanulni, de valahol összeszedetten sehol sem találom. Internetes szótárakban meg sajnos nem tudom mennyire szabad megbízni.

Az lenne a kérésem, hogy aki tudja, leírná nekem a kérdőszavakat? a magyar megfelelőjét mellé írva megköszönném!

Előre is köszönöm szépen a segítséget!

2018. szept. 5. 20:27
 1/5 A kérdező kommentje:
Vagy valaki esetleg tud jó oldalakat küldeni amik megbízhatóak és jól lehet tanulni belőlük? Mert amiket találtam sajnos nem írnak le mindent, mondjuk igeragozást sem találtam semelyiknél pedig arra is kíváncsi lennék!
2018. szept. 5. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

kto? čo?- ki? mi?

z koho? z čoho? - Kitől? mitől?

komu? čomu? - kinek? minek?

koho? čo? - kit? mit ?

o kom? o čom? - kiről? miről?

s kým? s čím? - kitől? mitől?

2018. szept. 5. 21:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor tudnád igazán a szlovák nyelvtant tanulni, ha mér értenél is valamit a nyelvből, én itt élek nekünk muszáj volt tanulni. Sosem értettem, mert itt nem ugy tanitjak mint az angolt, hogy elejétől hanem egyensen bele a közepébe. Ugy tanultam a nyelvtant, ahogy te nem tudtam közben szlovakul, ezért ajánlom, hogy a nyelvtant hanyagold probálj a szövegértésre fókuszálni. Byonyolult a szlovák nyelvtan. A mai napig nem látom igazán tisztán igaz én sosem foglalkoztam vele, beszelek szlovákul de nem ragozok helyesen mindent.

A kérdőszavak nemenként is és ragozások formája szerint is változnak. Ezek az alap kérdőszavak amiket leirtam.

Az előző voltam.

2018. szept. 5. 22:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszod és a tanácsot is!
2018. szept. 5. 22:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha bármi kérdésed lenne nyugodtan írj.
2018. szept. 6. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!