Szlovák tanulás közben elakadtam, nem találom a kérdőszavakat sehol?
Sziasztok!
A kérdő szavakat szeretném megtanulni, de valahol összeszedetten sehol sem találom. Internetes szótárakban meg sajnos nem tudom mennyire szabad megbízni.
Az lenne a kérésem, hogy aki tudja, leírná nekem a kérdőszavakat? a magyar megfelelőjét mellé írva megköszönném!
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
kto? čo?- ki? mi?
z koho? z čoho? - Kitől? mitől?
komu? čomu? - kinek? minek?
koho? čo? - kit? mit ?
o kom? o čom? - kiről? miről?
s kým? s čím? - kitől? mitől?
Akkor tudnád igazán a szlovák nyelvtant tanulni, ha mér értenél is valamit a nyelvből, én itt élek nekünk muszáj volt tanulni. Sosem értettem, mert itt nem ugy tanitjak mint az angolt, hogy elejétől hanem egyensen bele a közepébe. Ugy tanultam a nyelvtant, ahogy te nem tudtam közben szlovakul, ezért ajánlom, hogy a nyelvtant hanyagold probálj a szövegértésre fókuszálni. Byonyolult a szlovák nyelvtan. A mai napig nem látom igazán tisztán igaz én sosem foglalkoztam vele, beszelek szlovákul de nem ragozok helyesen mindent.
A kérdőszavak nemenként is és ragozások formája szerint is változnak. Ezek az alap kérdőszavak amiket leirtam.
Az előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!