Melyik a helyes, a mi, vagy a tessék? Szüleim tanárok, és mindig rám szólnak hogy nem mi, hanem tessék! Most hogy van ez?
Felnőtteknél tessék, korosztályodnál a mi is elfogadható.
Én egyébként úgy szoktam vissza kérdezni, hogy: "igen?" eddig még senkinek semmi baja nem volt vele.:)
Mindkettőt megértik, de a "tessék?" az udvariasabb.
A "mi?" konkrétan a "mi van?" rövidítése.
A mi-vel az utolsó tanulatlan,ostoba,bunkó,tuskó,parasztok szoktak visszakérdezni.
Fogadd el a szüleid tanácsát,mert sokkal intelligensebb az az ember,aki a "tessék"-et használja.
Általában ezt a tanult szülök már gyerekkorban megtanítják gyerekeikkel.
Ha véletlenül fiú lennél,messziről kerüld el az ilyen nőket,(általában szőke)mert kilóg a szájukból a kapanyél,de nagy valószínűséggel egy TSZ elnököt is találnál fogai között.
Csatlakozom az előttem szólóhoz,hogy tényleg egy tanulatlan bunkó aki nem a tessék-et használja.Régebben megismertem egy lányt,és tényleg szőke volt,igaz festett,de mindegy,aki a 3 év alatt sem tudta megtanulni,hogy nem "mi,hanem tessék".!
Társaságban is olyan kellemetlen volt a tanulatlan suttyó parasztsága,hogy el is zavartam a francba.Mondjuk a szülei is egyszerűek voltak mint a faék.Messziről kerüld el az ilyen embereket,mert csak lejáratnak.Azoknak van ilyen párjuk,akinek nem jut más!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!