Orosz nyelvben ha folyóírásnál például a t betűt nyomtatottal írom az hibának számít?
hiba, és nem érdemes, egy látszólagos kis könnyebbségért ezt tenni, hamar megszokod a cirill írást, írj és olvass folyóírást gyakrabban (egyszer olvastam ki mókából "magyar betű szerint" a rádiót, hogy "páguo" - és sokáig bezavart, felesleges:)
https://www.youtube.com/watch?v=ROYk0Upucts
-írd a filmmel együtt, és ejtsd is ki
Abban az esetben nem számít hibának, amennyiben kisbetűről van szó, és olyan T betűt írsz, ami olyan mint a magyarban a nagy T, csak nyilván kis méretben. :)
Nagy betű esetében nem érdemes, mert összekeverhető az orosz G-vel.
Nem tudom, lassan több mint 45 éve oroszozom (előbb tanulóként, majd tanárként), nem rémlik, hogy gond lett volna belőle, ha nyomtatottan írtam a kis t betűt. (Igaz, arra már nem emlékszem, nyelvvizsgán, melyik "t"-korszakomat éltem, a normálist vagy a nyomtatottat.)
Valami ilyesmire gondoltál? (oké, tudom, lehetne szebb, de mióta nem használom rendszeresen, valahogy nem tudok oly szépen írni, mint szeretnék:(
Ismétlem nem az ABC nem tudásával van a gondom, DE a magyarban is folyóírás közben be-be csúszik szerintem az emberek 90%-ánál egy nyomtatott betű. Ez akkor szintén hibás írásnak számít?
Arra lennék kíváncsi most már, hogy a nyelvvizsgán tapasztalatotok alapján lepontoznak e, mert írásos formát nem igazán találtam erről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!