Nálunk miért ciki a tájszólás?
Figyelt kérdés
Más országokban nem tapasztaltam ilyet, Magyarországon viszont gyakorlatilag a tájszólás egyenlő azzal, hogy valaki "paraszt suttyó". Felvidéről származom, én is erős tájszólással beszéltem, viszont Pesten emiatt állandóan lenéztek, kifiguráztak, lesajnáltak. Ismerőseimnek is hasonlóak a tapasztalataik.2018. jún. 3. 11:43
11/11 anonim válasza:
Nekem a tajszolas az mikor egy ember a sajat anyanyelven, az adott anyanyelvu orszagban beszeli jellegzeteseggel, mas szavakkal, kiejtessel a nyelvet.
Az akcentus nekem az, mikor valaki egy idegen nyelvet beszel, nem anyanyelvi kiejtessel, mert nem az anyanyelve csak ugy tanulta, nem beleszuletett.
Tobb orszagban is hallottam ugyanezt a meghatarozast mas emberektol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!