Mi az etimológiája az orosz "-szkaja" -végződésű településeknek?
Bocs, de te magad írtad, hogy "Talán a falu (gyerevnyjá) jött utána, majd kikopott?".
Az egyes erre azt válaszolta, hogy szerinte a gyerevnyá miatt, én pedig az általad írtra reagáltam, hogy valószínűleg (értsd: igen, valszeg a gyerevnyá miatt), és hoztam a fürdőszobát példának, ahol a szoba szó kopott le, és a vannaja főnevesült. Elnézést, ha félreérthető voltam.
Óóó, hát ki tudna ellenállni ilyen udvarias, kedves pontosításnak, hálás köszönetnek, amiért legalább próbálkoznak segíteni? Én semmiképp, tehát rákerestem, és ezt találtam:
К а к _ п р а в и л о, _ о к о н ч а н и я _ н а з в а н и й, _ п р е д с т а в л я ю щ и х _ с о б о й _ п о л н о е _ п р и л а г а т е л ь н о е, _ с о о т в е т с т в у ю т _ г р а м м а т и ч е с к о м у _ р о д у _ г е о г р а ф и ч е с к о г о _ о б ъ е к т а. _ Н а з в а н и я _ г о р о д а, _ п о с е л к а, _ х у т о р а _ и м е ю т
_ о к о н ч а н и е _ м у ж с к о г о _ р о д а _(-с к и й)_, _ с е л а _—_ о к о н ч а н и е _ с р е д н е г о _ р o д а _(-с к о е)_, _ д е р е в н и, _ с т а н и ц ы, _ с л о б о д ы _—_ о к о н ч а н и е _ ж е н с к о г о _ р о д а _(-с к а я)._ Н о _ э т о _ п р а в и л о _ д е й с т в у е т _ н е _ в с е г д а.
Amint látod, a falvak kapták a szkaja végződést, s ha érdekel, mikor "nye gyejsztvujet" - [link] - 16. oldal teteje
További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!