Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent angolul, hogy "sucks"?

Mit jelent angolul, hogy "sucks"?

Figyelt kérdés
Sokszor szoktam látni főleg neten, hogy "it sucks" meg volt egy olyan szám is régen, hogy Sucker DJ. Tudom, h vmi negatív jelző lehet, de nem hiszem, hogy azt jelentené, hogy "f@sszopó". Steve Jobstól is hallottam, hogy "most of these vmi suck". Hogy lehetne magyarra fordítani?
2010. jún. 11. 21:06
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Szívás.

It sucks=ez szívás. Ha személyre mondják, akkor is, vagy esetleg "ő gáz(os)."

2010. jún. 11. 21:08
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
Egyébként a to suck ige azt jelenti: szívni, és használják is, csak hát pejoratív lett, és a szexben is így mondják a f@sszopást... Úgyhogy ha azt látod, hogy "sucker", az azt jelenti, konkrétan :)
2010. jún. 11. 21:09
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

Igen annyit, hogy szívni.

De mivel az angoloknak csak kb. 5 szavuk szolgál káromkodásra, így szövegkörnyezettől függően rengeteg szívással/szopással kapcsolatos jelentése lehet.

2010. jún. 11. 21:20
 4/6 anonim ***** válasza:
73%
Ahogy előttem írták. szívás, szopás, nem feltétlen közvetlen szexuális kapcsolatra :) de oda is ezt használják... enyhébben jelentheti azt hogy ciki, vagy ilyesmi.
2010. jún. 11. 22:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Szívás, gáz, tkp. bármivel fordítható, ami a rossz minőségre utal, és a "szar"-nál enyhébb.

A sucker viszont általában nem azt jelenti konkrétan, hanem azt, hogy balek (~"aki megszívja").

2010. jún. 12. 12:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Mint melléknév általában arra használják amire mi azt, hogy szar :P De maga az ige valóban azt jelenti, hogy szopni, aminek a ma több jelentése van.
2010. júl. 4. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!