Hogy mondják angolul: ÉN IS, ÉN SEM?
Figyelt kérdés
pl.:
Szeretem a csokit. - I like chocolate.
Én is. - Me too. (???)
Nem szeretem a csokit. - I don't like chocolate.
Én sem.- ???
2010. jún. 11. 20:11
2/4 anonim válasza:
So do I az én is, neither do I én sem. A me too, az olyanra vonatkozik, mint pl. - I'm tired. -Me too. Tehát létigés alakra.
3/4 anonim válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. Vagy megoldod úgy, hogy me too/me neither, de elegánsabb és gyakoribb, ha a so/neither + segédige + alany szerkezetet használod. Ez a következőképpen történik.
Az "én is" választ so-val, az "én sem"-et neitherrel kezded. Ezután jön a segédige abból a mondatból, amelyre reagálsz (ha abban a mondatban nincs segédige, értelemszerűen do vagy did). Végére odabiggyeszted az alanyt, jelen esetben az I. Szóval nem egyszerűen So do I, vagy Neither do I, hanem lehet So may I, Neither could I vagy akármi más is.
4/4 anonim válasza:
Az utolsónak igaza van, amit te keresel a kérdésben, az a "Me neither.", de elegánsabb a "Neither do I." forma :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!