Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Norvégot mennyire nehéz tanulni?

Norvégot mennyire nehéz tanulni?

Figyelt kérdés
Harmadik nyelvnek szeretnék majd norvégot tanulni. Eddig angolul beszélek kb középszinten és két éve tanulok spanyolt de abból igazából csak "vegetálok" mert nem igazán tetszik a nyelv és motivációm sincs nagyon mert terveim szerint soha nem fogok spanyol nyelvterületre utazni, ellenben Norvégia mint pontenciális uticél (vagy leendő lakóhely ha sikerül) elég előkelő helyen szerepel a listán. Diszgráfiás vagyok és nem túl könnyen tanulok nyelveket. Így mennyire lenne nehéz min társalgási/ közép szinten megtanulni norvégul?

#nyelv #Norvégia #norvégy
2018. márc. 5. 20:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Na, ezt a kérdést már korábban feltetted. Ha ezt elfelejtetted akkor nem lesz könnyü nyelvet tanulni bár írod, hogy beszélsz angolul. A válaszom megtalálod az akkor feltett kérdésedre.
2018. márc. 5. 21:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Még nem tettem fel ilyen kérdést és amikor kulcsszó alapján kerestem akkor sem találtam olyat ami alatt számomra megfelelő választ találtam volna. A kérdéshez még annyit hozzáfűznék, hogy a nyelvtant viszonylag könnyen megjegyzem a szavak problémásak.
2018. márc. 5. 21:24
 3/3 Mansour ***** válasza:
55%
A középfokú angol már jó alap a norvéghoz. Ha a németet is ismernéd legalább alapfokon, még jobb lenne, de igazából a nyelvtanban az angol többet segít. A szótanulásnak én amúgy sem vagyok híve. El kell sajátítani a nyelvtani alapokat, utána minél többet kell olvasni. Ha az a cél, hogy kimenj Norvégiába, és ott kommunikálj, akkor bejön az a nehézség, hogy az irodalmi nyelvet senki sem beszéli, mindenki a saját nyelvjárásban beszél, ehhez elég nehéz hozzászokni. Mondjuk az osloi nyelvjárás nem áll olyan messze az irodalmitól, de azért eleinte ott is nagyon figyelni kell, hogy valamit megérts, ha még nem szoktál hozzá.
2018. márc. 6. 09:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!