1/15 anonim válasza:
Átvitt értelemben: legombol. Vagyis pénzt csal ki tőled, vagy legalábbis nagyon sok pénzt perkálsz neki.
2/15 anonim válasza:
Anyagi javaktól megfoszt, tarhál.
3/15 anonim válasza:
Tényleges értelemben valamit lehúz valahonnan, de ezt nyilván tudod.(Lehúzza a wc-t, lehúzza a nadrágját stb,
Átvitt értelemben azon kívül, amit feljebb elmondtak, azt is lejentheti, hogy leszól, semmivel nincs megelégedve amit csinálsz, negatív véleményeket mond rólad stb.
5/15 anonim válasza:
Hallottam már olyat is, hogy húzd le a tévét. Nyilván a készülék lehalkítását szerette volna elérni. Elég furcsa volt így hallanom.
6/15 anonim válasza:
Valaki lehúz pénzzel. Vagy valaki lehúzza a bugyiját vagy a wc-t vagy az ablakot a kocsiban, stb stb.
7/15 anonim válasza:
Errefelé használjuk arra is, hogy ha valami elszomorít.
"szakítottunk, nagyon lehúz"
8/15 anonim válasza:
A 4. mégis ki szerint rossz válasz és főleg milyen szempontból???
9/15 anonim válasza:
Az enyémet is lepontozták, holott az előbb még 100%-os volt. (3. vagyok.)
A válaszom egyezett a 4. hozzászóló egyik meghatásozásával.
Most mindenesetre felpontoztam őt.
10/15 anonim válasza:
Elmegy valahová:
- Lehúz a Balcsira.
- Lehúztam a boltba, mindjárt jövök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!