Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Kezdő angolos vagyok gyakorlat...

Kezdő angolos vagyok gyakorlaton! Az angolban van olyan hogy én felajánlom hogy a keresztnevemen hívjanak de őt magázom továbbra is?

Figyelt kérdés
Kereskedésben dolgozom gyakornokként, nyelvtanulás céljából. Mivel nagy emberek, nálam jóval idősebbek jönnek hozzánk, fogadnom kell őket, mindig bemutatkozom majd hozzáteszem hogy hívjanak a keresztnevemen. Ezt a többség valamiért nem tartja be. Ugyanúgy Mr. Xy-nak hívnak! Eszem ágában sincs hogy ezzel azt akarjam kifejezni hogy tegezzük egymást kölcsönösen! Mit ronthatok el? Vagy csak egyszerűen nem illik ilyen felajánlani? Vagy kölcsönösségnek tűnik és ezt az idősebbnek szabad mondani először és ha majd ő úgy gondolja akkor magától a keresztnevemen hív majd?
2018. febr. 5. 12:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Angolban nincs tegezés és magázás... - használd a Googlet.
2018. febr. 5. 13:14
 2/4 A kérdező kommentje:

De van!!!

Ha én azt mondom hogy hívjon Józsinak de én őt Mr. Xy-nak hívom akkor magázom, nem közvetlenkedek vele.

2018. febr. 5. 13:35
 3/4 anonim ***** válasza:
48%

Nincs magázás. Az idős asszonynak is azt mondod, you...

Távolságtartó/hivatalos viszonyt jelezheted még a Mr/ Mrs/Miss /Ms+családnév használatával...

2018. febr. 5. 15:44
 4/4 anonim ***** válasza:

"Nincs magázás. Az idős asszonynak is azt mondod, you"

Helyesebben tegezés nincs.

A régi közvetlenebb "thou" forma kopott ki a nyelvből, ma már kb csak archaizálásként használják.

Ezért is annyira általános a Mr. XY-ozás. Hivatalos ügyekben nem nagyon közvetlenkednek, édesmindegy hogy van-e korkülönbség vagy nincs.

2018. febr. 5. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!