Mit gondoltok az olasz nyelvről és az olasz kultúráról? Mi jut eszetekbe róla?
Figyelt kérdés
2018. febr. 1. 23:58
1/6 anonim válasza:
Tanultam olaszul, a nyelv nagyon szép és könnyű. Olaszország is gyönyörű, de az olasz emberek linkek és eléggé idegesítőek. Mindig, mindenki hangosan beszél, kézzel-lábbal gesztikulál, de amúgy pontatlanok, megbízhatatlanok. A szórakozás, dolce vita nagyon megy, a határidő, megbeszélt időpontok, stb betartása már nem. A férfiak és a nők is nagyon ápoltak, divatosak, viszont nem szépek. Nekem eléggé cigányos a külsejük és a stílusuk is. Persze akadnak kedves, szerethető olaszok is.
2/6 anonim válasza:
Ez lehet hogy hülyén hangzik de nekem a Római Birodalom
3/6 anonim válasza:
Egyszer osztállyal lett volna lehetőségünk elmenni olaszba, ez 50000 lett volna per kopf. Mondom kösz, de pizza meg strand itt is van, ahol értem amit beszélnek XD
Amúgy túl nagynak tartom náluk az egyházi befolyást, meg hallottam ilyen baromságot, de nem tudom, hogy igaz-e, hogy külön engedéyeztetni kell, ha eltérő színűre festenéd a házad, mint az utca többi háza. Nem élnék ott na :D
4/6 anonim válasza:
Sosem szerettem az olasz nyelvet, azóta pláne nem, mióta négy évig kötelezően tanulnom kellett. A lánctalpas mediterrán temperamentum is nagyon távol áll tőlem.
5/6 anonim válasza:
Az olasz szomszédaink :D
Hangosak, nyíltak, kedvesek, kicsit olyan leszarom-módon élnek.
Szeretem a nyelvüket kellemes, és Ticinoban rengetegszer hallom is. :)
Jó lenne olaszul tanulni, de egyelőre menjen a Hochdeutsch meg a Schwiizerdütsch, aztán jöhet az olasz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!