Mennyire nehéz az olasz nyelv?
Ha elemgyek egy tanfolyamra kb mennyi idő alatt tanulok meg társalgási szinten olaszul?
Megjegyzéskent eddig csak németből van meg a B1
Én előbb tanultam németet, mint olaszt, de az olaszt százszor könnyebbnek találtam, de csak egy szintig. Igazából az olaszba úgy bele lehet szeretni, hogy talán azért is megy könnyebben. Olyan az egész, mint egy vers. Viszont borzasztóan hadarnak, sose tudtam volna hallás utáni szövegértésből levizsgázni. És van egy szintje, amikor ráébredsz, hogy tele van olyan szóösszetételekkel, amiket kénytelen vagy megtanulni és nem elég külön-külön ismerned a szavakat, mert szó szerint nem fordíthatók és magyarról magadtól soha eszedbe nem jutna úgy fordítani.
A német nagyon katonás, nagyon merev szabályokkal, az elején ezért tűnik nehezebbnek, később talán emiatt lehet könnyebb, mint az angol vagy az olasz.
De az olasz nyelv, az szerelem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!