Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Kb mennyire hasonlít a spanyol...

Diaaaaa0218 kérdése:

Kb mennyire hasonlít a spanyol és az olasz nyelv?

Figyelt kérdés
Már tudom, hogy melyik gimnáziumba szeretnék menni és már régóta érdekel a spanyol nyelv. A gond az, hogy abban a suliban csak olaszt tanítanak.:( Mennyire hasonlít a két nyelv? (Nyelvtanilag, kiejtésileg...)

2017. aug. 16. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, nyelvtanilag mennyire hasonlít, de én tudok olaszul és nem értem meg a spanyolt:(
2017. aug. 16. 21:54
 2/5 anonim válasza:
100%

Hat megérteni lehet nem fogod, De mivel mindkettő a latinra vezethető vissza sok hasonlóság van. Vannak nagyon hasonló szavak például.

Faktba sem tanítanak spanyolt?

2017. aug. 16. 22:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

a nyelvtani felfogása a spanyolnak, olasznak, franciának szinte ugyanaz csak meg kell érteni a ragozási módokat

kiejtésben már eltérőek azonban ez sem számottevő

én olaszul tudok és ahogy írták nem értem belőle sem a spanyolt sem a franciát csak néha szavakat...

2017. aug. 17. 11:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a válaszokat! Megpróbálok még jobban utánaérdeklődni, hogy nem-e tanítják.
2017. aug. 17. 16:54
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól tudod az egyik nyelvet, akkor ha nem is mindent, de sok mindent megérthetsz a másikból. Én olaszul tudok egy kicsit, és amikor spanyolul beszéltek előttem, volt valami fogalmam róla, hogy miről van szó.
2017. aug. 18. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!