"Hol a Magyar felirat? "
Az előző egy tuskó...
Amúgy nem biztos, hogy ez jó módszer, mert ez inkább csak a feszültséget és szembenállást növeli. Szerintem az ellen kellene inkább komolyabban fellépni, ha a magyar nyelv használatát bárhogyan diszkriminálják.
Magyarországon pedig angolul van. Na bumm! Hány néppel harcoljak akik az angolt használják? Nem veszem meg. Ha számít, hogy vásároljak -mint magyar vásárló, lehet hogy rá jön arra, hogy az jobban fogy, amin magyar felírat is van.
Neked van előnyöd, hogy magyarul beszélsz! Már csak meg kell tanulni megérteni a magyar nyelvet, hogy mit fejez ki az a szó. Alkalom szerűen a szlováknak le kell fordítani magyarra, és elmagyarázni a szlováknak szlovákul mit fejez ki még magyarul. Tátva fog maradni a tótnak a szája.
Nem ellenséget kell szerezni. Provokálás provokációt szül.
1. válaszoló látom te is egy hazagyűlölő átlagos országlakó vagy :)
2. válaszoló pont ez az! Nagyon sok helyen szép szavakkal illettek már a Magyar nyelv használatáért, pedig ez az anyanyelvem! A másik hogy törvény van rá hogy bizonyos helyeken kötelező a túlsúlyban lévő kisebbségi nyelveken is kiírni minden információt.
3. válaszoló nem teljesen értem a hozzászólásod :/
5. válaszoló abban biztos vagyok ha a Magyar kisebbség többségben van az adott városban, törvény írja elő, hogy közintézményekben Magyarul intézhesd ügyeid, stb... Valamint a veszélyt és információt feltüntető táblákon is szerepelnie kell a túlsúlyban lévő kisebbség nyelve. Azt, hogy mennyire tartják be könnyen meglehet nézni, elég beírni a YouTube-ba a következőt: "Rendőrséget hívtak a magyarul beszélőkre Révkomáromban. Hol az EU?" (Hozzáteszem én nem Révkomáromban élek)
6. válaszoló szabad megtudnom a nemzetiséged? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!