Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angol participle, miért kell...

Angol participle, miért kell ide having? Miért nem simán not studied? Azért, hogy kiemelje, hogy előtte volt?

Figyelt kérdés

3. Because he didn't study hard enough for his exam, Ryan couldn't pass it.

->

3. Not having studied hard enough for his exam, Ryan couldn't pass it.

2018. jan. 9. 08:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az előidejűség miatt van "having studied", az azonban nem a "studied" helyett van, hiszen az passzív alak lenne önmagában, hanem a "studying" helyett.

Nyilván itt értelmileg az előidejűség fontos, hiszen értelemszerűen a vizsgára nem a vizsgázással egyidőben nem készült fel, hanem azt megelőzően. Néhány példa:

Not believing me (= Since he didn't believe me) he checked it himself. - Mivel nem hitt nekem, saját maga ellenőrizte le.

Having spent ( = Because I had spent - előidejűség) a year abroad, I planned to spend my vacation in my hometown. - Mivel egy évet külföldön töltöttem, a szülővárosomban terveztem tölteni a nyaralásom.

Tired of running ( = As she was tired of running - passzív) she could hardly climb the stairs - A futástól kifáradtan alig bírt fegmászni a lépcsőn.

2018. jan. 9. 09:13
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a nagyon hasznos választ!
2018. jan. 9. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!