Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van helyesen ez a kérdés...

Hogy van helyesen ez a kérdés angolul?

Figyelt kérdés

What name is this movie? Vagy

What is name of this movie?

2017. dec. 13. 20:11
 1/10 anonim ***** válasza:
66%

Egyik sem...

What is the name of this movie?

... lehetne, de nem, mert a name ilyen esetben nem épp a legjobb. Mondjuk magyarul sem... "Mi a neve ennek a filmnek"? Hülyeség.

Helyesen:

What is the title of this movie?

Vagy angolosabban:

Which one is this movie?

2017. dec. 13. 20:17
 2/10 anonim ***** válasza:
13%
vagy méginkább: Whats this movie?
2017. dec. 13. 20:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnek igaza van abban, hogy a helyes kérdés "What is the title of this movie?", azonban az "angolosabban" rész badarság. A Which one is this movie? bár nyelvtanilag helyes, nem azt jelenti teljesen, amire a kérdező törekszik. Bár értelmezhető címre való vonatkoztatásban, a mondat magyar fordítása: "Melyik ez a film?" egyértelművé teszi a különbséget.
2017. dec. 13. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Ezt a badarságot 3 év USA és 1 év anglia után mondtam. Egyébként mondhatsz jobbat.
2017. dec. 13. 20:31
 5/10 anonim ***** válasza:
What is this movie called?
2017. dec. 14. 10:34
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
"A Which one is this movie? bár nyelvtanilag helyes, nem azt jelenti teljesen, amire a kérdező törekszik." Volnál oly kedves részletezni, hogy pontosan mit jelent?
2017. dec. 14. 15:35
 7/10 anonim ***** válasza:

A kérdező a "Mi a címe ennek a filmnek?" kérdést szeretné lefordítani. A "What is the title of this movie?" fordítás ezt szóról szóra visszaadja.

A "Which movie is this?" magyar megfelelője "Ez a film melyik?" - ez szövegkörnyezet nélkül nem feltétlenül fog a film címére vonatkozni. A válasz lehet az lesz, hogy "A második", ha mondjuk a kérdező felismerte, hogy a másik egy Start Wars filmet néz, de nem tudta hányadik részt.

2017. dec. 15. 21:36
 8/10 anonim ***** válasza:
Star*
2017. dec. 15. 21:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Ja! Én e kérdést itt a Gyakorin eddig csak úgy láttam feltéve, hogy a film címét keresték, ez kiderült a kérdés részleteiből, a címet próbálták megadni az összes válaszolók is, és persze én is úgy gondoltam, hogy a címre kérdez.

De a te érvelésed is arról szól, hogy esetleg, netántán, hamégiscsak...

Kösz a választ.

2017. dec. 15. 21:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen a film címére gondoltam és köszönöm szépen a válaszokat :-)
2017. dec. 19. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!