Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy tudnám tovább fejleszteni...

Hogy tudnám tovább fejleszteni az angol nyelvtudásom?

Figyelt kérdés
Valamiért kezdettől fogva sokkal fogékonyabb voltam az angol nyelvre mint a legtöbb ember, egészen 11. osztályig, akkor (tanulás nélkül) emelt érettségit tettem belőle, gyakorlatilag nincs akcentusom, apróbb hibákat vétek amikor élőszóban kell sokat beszélnem. Viszont ennél a szintnél tovább nem megy. Lehetséges lenne valahogy mégis anyanyelvi szintre jutni anélkül, hogy angol nyelvű közösségben élnék?
2017. dec. 2. 22:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Nézz youtubeon videókat, én ennek a segítségével tudtam letenni az angol C1 nyelvvizsgát 15 évesen, és egy év múlva rá az emelt érettségit. De nézhetsz akár filmeket is angol nyelven, de én azért ajánlom a youtubeot, mert ott sokkal gyakrabban használnak mindennapos szlengeket, kifejezéseket stb.
2017. dec. 2. 22:57
 2/10 anonim ***** válasza:
Elég necces.
2017. dec. 2. 22:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Sokan ajánlják az angol nyelvű sorozatok és filmek nézését.
2017. dec. 2. 23:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) igen a sorozatokkal most próbálkozom, igazság szerint a nagyját értem is. Egy főbb probléma amit kihagytam talán az hogy sokszor magát a szót nem értem amit mondanak, pedig a jelentését tudom,ettől szeretnék valahogy megszabadulni
2017. dec. 2. 23:04
 5/10 anonim ***** válasza:
Én ilyenkor általában azt szoktam csinálni, hogy megpróbálom összetenni, hogy hogyan nézhetne ki az a szó leírva és így rákeresek. Legtöbbször ugye teljesen helytelenül írom, de ahhoz azért elég közel, hogy felismerje a google, mit is akartam.
2017. dec. 2. 23:08
 6/10 Carragher_x ***** válasza:

"gyakorlatilag nincs akcentusom"

Akcentusa mindenkinek van, az anyanyelvieknek is.

"Lehetséges lenne valahogy mégis anyanyelvi szintre jutni anélkül, hogy angol nyelvű közösségben élnék?"

Úgy ahogy te gondolod, nem. Anyanyelvi tudáshoz az adott nyelv környezete kell, ami nem feltétlen ott élést jelent, de mindenképp szükség van anyanyelvi beszélgetőpartnerekre az adott nyelvből.

Igazából a kérdésből nem derült ki számomra, hogy miben szeretnél fejlődni. Beszéd, íráskészség, hallásértés, szókincs, választékosság, gördülékenység...?

2017. dec. 2. 23:53
 7/10 anonim ***** válasza:

Sok szófordulatot kell megtanulnod, az angol nyelv már csak ilyen, hogy szeret nagyobb panelekből építkezni.

Nézz el ide, és válaszd ki, hogy mi kell neked:

[link]

2017. dec. 3. 10:00
 8/10 A kérdező kommentje:
23:53-nak: igazság szerint a hallásértés leginkább
2017. dec. 3. 15:56
 9/10 anonim ***** válasza:

"magát a szót nem értem amit mondanak, pedig a jelentését tudom"

Ezt úgy érted, hogy

1) ismered magát a szót, csak hallás alapján nem ismered fel?

2) nem ismered a szót, csak a szövegkörnyezetből jössz rá a jelentésére?

Ha 1), akkor az kiejtési probléma. Vagy rosszul tudod a szó kiejtését (pl. nem tudod, hogy az "enough" végét [f]-nek ejtik), vagy rosszul ejted az adott hangot (pl. a "west" elején [v]-t ejtesz). Ez esetben a kiejtésedet kell csiszolnod, mert minél kisebb az eltérés a te ejtésed és a hallott szöveg kiejtése között, annál könnyebben fogod felismerni a szavakat.

A 2) eset pedig a szókincs hiányára utal. Ha fimet nézel, tegyél rá eredeti angol feliratot, és akkor máris látod, hogy van leírva az ismeretlen szó.

"igazság szerint a hallásértés leginkább" - ez alapán inkább az 1)-t feltételezem...

2017. dec. 4. 09:47
 10/10 Carragher_x ***** válasza:
Hallásértésen sztem sokat tud segíteni az, ha utánzod amit hallasz. Szóval pl nézel egy filmet, neked megfelelő egységenként (akár mindenhol vagy csak ott, ahol nem érted amit mondanak) megállítod és megpróbálod eljátszani ami történt. Ugyanez pepitában, ha a hallott szöveget leírod (pl régebben szórakoztam egy oldallal, ahol dalszövegeket kellett hallás után leírni). De természetesen végső soron bármi segít, ami anyanyelvi és lehet vele ismételni.
2017. dec. 4. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!