Alap angol nyelvtudásom van. Mennyi idő kell egy angol nyelvkörnyezetben, hogy megtanuljam a nyelvet?
Én suliba 8 évig tanultam angolt. Érettségi után, több évig nem használtam, rengeteg dolgot elfelejtettem.
Tavaly újra előszedtem a könyveim és rájöttem, hogy bizony nem egyszerű frissíteni a tudásom, mert közel sem azon a szinten vagyok már, ahol abbahagytam.
Konklúzió: fél éve próbálom visszahozni az angol tudásom, egyelőre még nem tartok azon a szinten sem hogy be merném vállalni a középfokú nyelvvizsgát.
Én 14 évesen költöztem Angliába, előtte már tudtam egy kicsit, szóval tudtam beszélni az emberekhez, de a nyelvtanom/szókincsem/kiejtésem persze egyáltalán nem volt tökéletes.
1 év után már nagyon jól ment, de minden nap sokat fejlődtem. Az a lényeg, hogy ne félj angolul beszélni, nem baj, ha nem tökéletes, hidd el, az angolok hozzá vannak szokva, és segítőkészek lesznek.
A korod és a fogékonyságod függvénye.
A lányom 23 évesen töltött egy évet Genfben jó angol és alap német nyelvtudással, és kiválóan megtanult franciául, amit viszont nulláról kezdett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!