Ismertek olyan embert aki több mint 10 év után se beszéli annak az országnak a nyelvét ahol él? Egy barátnőm 12 éve él Olaszországban és alig gagyog olaszul, számomra ez megdöbbentő.
Figyelt kérdés
2017. nov. 28. 18:50
1/9 anonim válasza:
régóta terjed az a történet vagy anekdota, hogy a századelőn kiment magyar néni üldögél manhattan egyik háza előtt a hatvanas években és egyszer csak bekiabál, hogy gyere ki apjuk, itt valaki külföldiül kérdez valamit
2/9 anonim válasza:
Meg van egy olyan mitosz is, hogy kint elve varazslatosan rad ragadt folyekonysaggal a nyelv. Hat nem.
3/9 anonim válasza:
Nekem több ismerősöm van, akik ha nem is pont 10 éve, de elég régen dolgoznak különböző országokban, és mivel a munkahelyük nyelve angol (általában multicégen keresztül helyezték ki őket), és teljesen nemzetközi társaságban dolgoznak, vígan elvannak az angollal, csak minimális szinten tanulták meg az adott ország nyelvét. Élnek így ismerőseim Luxemburgban, Brüsszelben, Hollandiában. Olaszoknál azért ez nehezebb lehet, mert ott nem jellemző, hogy az utca embere keni-vágja az angolt.
4/9 anonim válasza:
Igen. Anglia, tizenéve itt vannak, még mindig csak gagyognak -mert mások elintéztnek nekik mindent.
5/9 anonim válasza:
Nekem van olyan ismerősöm, aki külföldön dolgozik, és sem angolul nem beszél, sem az adott ország nyelvén. Fel nem foghatom, hogy miért nem próbálja megtanulni legalább az utóbbit, mert rendszeresen panaszkodik, hogy problémák vannak abból, hogy nem ért semmit.
6/9 A kérdező kommentje:
Hogy kukáztad elő a kérdésem ennyi idő után? 😁
Egyébként akiről írtam még mindig alig beszél, pedig már gyereke is lett azóta. Csak már nem tud tolmácsnak használni mert messzebbre költöztem és nem találkozunk évek óta, csak néha beszélünk.
2021. márc. 25. 19:42
7/9 anonim válasza:
Nemtom, feldobta egy másik kérdés alatt :)
8/9 anonim válasza:
"Rendszeresen panaszkodik, hogy problémák vannak abból, hogy nem ért semmit".
Ez jó, külföldön él, nem beszéli a nyelvet és még ő panaszkodik.
9/9 anonim válasza:
Igen, eléggé fordítva ül a lovon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!