Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Létezik az angolban olyan...

Létezik az angolban olyan kifejezés ami hasonlít ehez?

Figyelt kérdés

Olyan kifejezést keresek angolul amelyik leginkább ezt fejezi ki: - Azt gondolják, hogy hasra esem tőle.

Tudom, hogy kicsit szleng, de egy teenagerekről szóló képregénybe lenne és szó vicc, de hiába erőltetem meg az agyam, nem jut eszembe semmi. :( Tudtok segíteni? :)

2017. szept. 30. 19:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

„És azt várják, hogy hasra essem tőle” - arra akar kilyukadni, hogy a felnőttek mindig azt kérdezgetik, hogy várod e az iskolát, és még elvárják, hogy örülj is neki. Ez most csak ilyen kifigurázás. Ezután a srác leeseik, eredetileg azt akartam ,hogy hasra érkezzen, de ezt elég nehéz megcsinálni. Esetleg még úgy lehetne szóvicc, ha „padlóra küldenek vele”, de itt nem padló van.

Vagy bármi aminek köze van a leeséshez, de nem tudom, hogy van-e ilyen angol kifejezés.

Ui.: Én csak egy 13 éves vagyok :)

2017. okt. 1. 12:02
 12/17 Rick Mave ***** válasza:

Azért nem könnyű jó megoldást taláni, mert az angol alapvetően nem a hasra esést (tehát elesést) használja szóképnek arra, hogy elájulni valamitől. Az ehhez legközelebbi, ami nekem most hirtelen beugrik, és ennek is megvan ez az átvitt értelme:

..... and that shall knock me off my feet.

2017. okt. 1. 12:15
 13/17 anonim ***** válasza:

Igy van. Ezt a kifejezest az angol nem ebben az ertelemben hasznalja. Figyelembe veve a kepet:

should I free fall in awe?

Should I trumble/stumble in great anticipation?

Am I expected to be blown away at this such happy news?

2017. okt. 1. 12:26
 14/17 anonim ***** válasza:

Hogy erthetobb legyen az egesz sztori es a poen benne legyen, magyarul es angolul is, a poem, a "hasraesesesnek " kellene a legvegen lenni.

A cimnel mire irod, hogy "good looking"?

Jo olvasast, ami ugye enjoy lenne, vagy jol nez ki, ami looking good lenne?

3. kep

Congratulations, Gabriel! You scared the wits out of me.

Yay! Fantastic/great, although it did seem impossible to achieve.

5. kep

Pech helyett heck

The school is about to start and they expect me to be blown away in anticipation? Vagy amit ide valasztasz a megadottakbol.

6 es 7-ik kep kozott hianyzik valami, hogy ertelme legyen a you don't have to take everything literally-nek vagy ennek kene utolsonak lenni.

8-ik kep

Haha! Very, very funny!

9-ik kep

Hey, wait for me!

10-ik kep

I haven't seen you for a 1000 years!

Did you spend all summer together?

11-ik kep

Nah, I holidayed at the Baltic Sea, abroad, how could we have?

12-ik kep

OK, OK, I believe you (guys)

13-ik kep

Are you looking forward to school?

14-ik kep

Haha! School, school and again school! Get away from me!

Szoval earn meg van egy kis munka. Ugy illusztraciok, azok sorrendje es szoveg hozza.

2017. okt. 1. 13:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Eh, ha lenne egy piros tollam...
2017. okt. 2. 17:02
 16/17 A kérdező kommentje:
:D ...akkor összefirkálnád ak épernyődet.
2017. okt. 2. 18:50
 17/17 anonim ***** válasza:
Valami olyasmi.
2017. okt. 2. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!