Magyarhoz hasonló német szavak/mondatok?
Magyarhoz hasonló német szavakat keresek.Leginkább olyat,amit ha kimondunk,akkor olyan mintha magyar lenne :/
Eddig pár oldalt találtam,de hátha valaki tud nekem mondani még párat :D
Eddig a legjobb amit találtam: der bizeps xD
Erre gondoltam még : der Backfisch (olyan mintha azt mondanánk,hogy bakfitty xD vagy nem ?
Még csak most kezdem a németet és a magántanár ilyen leckét adott fel.Igazából egy szót nem tudok,szóval...x'D
Nagyon megköszönném,ha írna valaki magyarhoz hasonló német szavakat !
A bicepsz egyáltalán nem magyaros, hanem németes hangzású szó, át vettük egyébként a német nyelvből (pontosabban visszavettük a torzított változatot,
de ebbe most ne menjünk bele).
A bakfis - bakfitty már talán magyarosabb hangzású.
(Sokkal könnyebb fordított irányban szavakat találni, pl németes hangzású magyar szavakat, franciás hangzású magyar szavakat, japános, kínai, olaszos stb hangzású magyar szavakat, mert a magyar nyelv a legősibb, ebből ered az összes többi, ez tudományosan több oldalról bizonyított, hivatalosan elhallgatott tény, de logikailag is bizonyítható. Mások vettek át tőlünk szavakat, majd eltorzították.
És nem fordítva. )
a Backfisch ( vagyis bakfis) tényleg magyar szó is, a németektől vettük át, tinédzsert jelent
Regen (eső) - régen
fing (fangen múlt ideje) - :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!