Angol nyelvvizsgával rendelkezők. Nektek ez a szintfelmérő teszt mennyit hoz ki?
A lényeg,ha kitöltöd,a végén kapsz egy értékelést , emailre is elküldik.
Ami érdekel,hogy ez többet mutat, vagy kevesebbet?
"Congratulations! Your level is C2 (advanced/mastery)"
10 évvel ezelőtt nyelvvizsgáztam B2 szinten. Azóta nem tanultam angolul aktívan (iskolában, tanártól, stb.), viszont állandóan angol nyelvű filmeket nézek, angol nyelvű könyveket olvasok, angol nyelvű weblapokat bújok, stb. Tehát szerintem több angol ragadt rám így passzív tanulással, mint amennyit anno az iskolában kötelező szinten összeszedtem. :)
Azt viszont nem merem állítani, hogy egy felsőfokú vizsgán biztos átmennék, mert egyszer belenéztem a követelményekbe, és elég durvának tűntek. Például a szóbeli vizsgán olyan tételek voltak felsorolva, hogy hasonlítsd össze a barokk meg reneszánsz építészetet vagy hasonlítsd össze a saját országod export gazdaságát egy másik országéval. És ez nem szakmai angol nyelvvizsga volt csak egy sima. Hát én ilyen témákban még magyarul sem tudnék 5 értelmes mondatot összerakni, nemhogy angolul. Nem azért buknék meg a vizsgán, mert nem beszélem az angol nyelvet, hanem azért, mert hozzá nem tudok szagolni a megadott témákhoz!
Nem értetted, amit írtam. :)
Nem azért buknék a nyelvvizsgán, mert baj van a nyelvi képességeimmel, hanem azért, mert olyan témáról kérdeznek, amihez hozzá sem tudok szagolni. Akár egy magyar nyelvvizsgára is elmehetnék magyar anyanyelvűként, ha az lenne a kérdés a szóbelin, hogy tíz mondatban foglaljam össze Finnország fakitermelését, akkor megbuktatnának, mert egy mondatot sem tudnék a témáról elmondani. :D
Szóval ez a baj a nyelvvizsgákkal, főként a szóbeli résszel, hogy sokszor nem azt nézik, hogy beszéled-e a nyelvet meg tudod-e magad értetni másokkal illetve megértesz-e másokat, hanem hogy értesz-e egy adott témához (aminek ugyebár a nyelvtudásodhoz semmi köze nincs).
Congratulations! Your level is C2 (advanced/mastery)
89%-os C1-es nyelvvizsgám van. szóval kb. reális lehetne, de ez a teszt túl rövid ahhoz, hogy bármire is jó legyen.
Euroexam
Nincs olyan eleme, ahol mindenféle segédanyag (cikk, szituáció kártya) nélkül kellene beszélned magyarul is teljesen idegen témáról.
Congratulations! Your level is C2 (advanced/mastery)
C2
This is approximately equivalent to CPE, an IELTS band score of 9 or 120 at TOEFL iBT
Time taken: 3 minutes, 11 seconds
Nincs nyelvvizsgám, mert még nem csináltam meg de majd egy TOEFL jól jönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!