A nyelvi szintfelmérő tesztek mennyire adják vissza a tényleges tudásomat?
Német nyelvből középfokú vizsgát akarok tenni a közeljövőben és egyelőre nyelvi szintfelmérőket töltöttem ki.
Már eljutottam arra a tudási szintre, hogy az összes oldalon sikerült a középfokú szintet elérnem. A legjobb példát felhozva, a Hatos Nyelviskola által készített teszten 82% os összesített eredményt értem el. Szerintetek ez mennyire mérvadó? Érdemes lenne már most nekiugrani egy nyelvvizsgának? Vagy inkább még egy felkészítőtanfolyamot elvégezni? Esetleg filmeket nézve gyakorolni? Vagy összetettebb teszteken próbálgatni a tudásomat? És ha igen, akkor ilyeneket hol találok?
Köszönöm előre válaszaitokat! :)
Valamelyik teszt mérvadó valamelyik nem nagyon. Lehet hogy egy másik tesztel 60%-ot de az is lehet, hogy 97%-ot érnél el.
Különben meg magán a nyelvvizsgán nem csak tesztfeladatok vannak, ami persze teljesen más felkészülést igényel.
A hallásértést nem árt külön gyakorolni igen
(vizsgán is külön van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!