Hogy mondják azt angolul, hogy valamikor a jövőben?
Nemaze az egyhusze de ott a Google fordító
A kezedbe nyomdosod azt a sz*rt és erre nem vagy képes?
Gratulálok!
Amúgy rajtam kívül senkinek nem jutott eszébe a Google ?
Utolsó: Te ezt most komolyan kérdezed...?
Bár sokat és folyamatosan javultak/-nak az online fordító programok, de azért még mindig elég sok f** fordítást adnak ki - nyilván aki nem nagyon beszél nyelveket, annak nem jön le...
Nyelvhelyesség, szórend, a megfelelő (angolos) szó kiválasztása, a magyar nyelvben képzők, ragok, jelek használata (tudod, toldalékok), tárgyas/alanyi ragozás eltalálása, angolban megfelelő igeidők... Nem egyszerű egy algoritmusnak.
És akkor még a nyelvi finomságokról, nüanszokról nem is beszéltem.
Én már párszor nagyon jót nevettem, máskor meg ledöbbentem, h. ha valaki használná, mennyire beégne pl. egy állásinterjún v. a kiszemelt lány előtt, ill. mennyi félreértést, bonyodalmat okozhat, meg persze vicces szitukat is.
/Magyar nagyszülőkkel rendelkező ausztrál ismerősömnek az óceán parton a hab és a tajték egyre ment (ez utóbbit a hullámverés miatt megtanulta a nagyijától). Csak akkor lepődött meg, mikor huszonévesen egy bp.-i látogatása alkalmával egy belvárosi cukrászda felszolgálója (és kollégái) körberöhögték, mikor még egy kis tajtékot rendelt a kávéjához.../
2-es jelenteset nezd meg. Maminak igaza van, azt is jelenti csak eppen a belvarosi f..sziknak halvany gozuk nincs rola. Akkor most kiket kellene korberohogni?
Köszi, h. hozzászóltál, és körbenéztél témában. Ahonnan idéztél, az egy 1862-es szótár, azóta változott a nyelv, a szóhasználat. Ez a történet meg kb. a '90-es évek végéről, a 2000-res évek elejéről való.
P.S.: mi sem használunk tajték szót a habtejszín helyett, akármennyire is levezethető lenne etimológiailag ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!