Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent magyarul az "It's...

Mit jelent magyarul az "It's been a while? "

Figyelt kérdés

2017. júl. 23. 18:44
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Jó ideje már...
2017. júl. 23. 19:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi.
2017. júl. 23. 19:14
 3/7 Vree ***** válasza:
55%

Rég láttalak.

It's been a while (since we last met).

2017. júl. 23. 19:33
 4/7 anonim ***** válasza:
#3 jeletheti azt is, de korántsem csak azt. Lehet bármi amit régen csináltál (pl. Its been a while since I ate this) Úgy helyes, ahogy az első írta
2017. júl. 23. 21:04
 5/7 Vree ***** válasza:

^NEM.

Első konkrétan nem is EMLÍTETTE, amit nem írtam, pedig ha úgy áll a formula, ahogy kérd. írta (azaz nem következik utána további mondat), akkor CSAK azt jelentheti, amit én írtam.

Az a legjobb, ha kérd. mindkettőt tudja, de teljesen felesleges volt beleokoskodnod.

2017. júl. 24. 00:03
 6/7 Vree ***** válasza:

sóhaj

Jó, legyen neked.

Csak hogy világos legyen:

Elsővel nincsen semmi baj.

Én mindössze kiegészítettem.

(Tekintve, hogy egy nagyon gyakori beszédfordulatról van szó, csak az #1 válasz NEM ELÉGSÉGES.)

De ha fair akarok lenni, IGEN, neked is igazságod van, más mondatok is lerövidíthetők hasonlóan, és akkor természetesen az ő sugallt értelmüket kell behelyettesíteni.

A hazatérő fiú aki "Már rég (...nem járt otthon)", vagy az újrakezdő művész, aki "de rég volt (...hogy utoljára ecsetet vett a kezébe)", a helyzethez passzoló magyar fordítást fog kívánni.

2017. júl. 24. 00:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Jó ideje már, hogy utoljára találkoztunk.

Jé...

2017. júl. 24. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!