Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van ez angolul?

Hogy van ez angolul?

Figyelt kérdés

Én szeretem a krumplit.

Mert ezt hozta elő a google fordító és ez szerintem úgy érti hogy szerelemből szeretem a krumplit :D "I love the potatoes"

2017. júl. 16. 09:34
 1/2 TR75 ***** válasza:
100%

Lehet love is, de akkor inkább úgy fordítanám, hogy imádom a krumplit.

I like potatoes.

I love potatoes.

2017. júl. 16. 09:55
 2/2 Vree ***** válasza:

Ahogy mondod, a like a jó, ha nem "szerelem". Igazából helyes lehet a love is, csak akkor szó szerint azt jelenti, hogy "imádom a krumplit!"

Nem helytelen, de akkor nem csupán szereted (megeszed, ha kell), hanem az a kedvenced, nem tudsz betelni vele.

Ami a határozott névelőt "the" illeti, az angol elhagyja, amikor általánosságban utal egy csoportra, ezzel jelzi.

Ha ott van a határozott névelő, azzal azt jelzed, hogy KONKRÉT dologra utalsz vele.

I like potatoes. Szeretem a krumplit.

I like fish. Szeretem a halat.

I like rice. Szeretem a rizst.

I like the potatoes. Szeretem a krumplikat./Tetszenek nekem a krmplik. (Az a három krumpli ott a pulton, mondjuk.)

I like the fish. Tetszik/Ízlik nekem a hal. (Az a hal, amit éppen eszünk, mondjuk.)

I hate children. Ki nem állhatom a gyerekeket.

I hate the children. Ki nem állhatom ezeket a (konkrét) gyerekeket.

Még egy dolog: talán feltűnt fent, hogy egyszerű megszámlálható főneveknél többes szám van ilyenkor. (L like potatoES. - nem a krumpliT, egyes szám, mint a magyarban. A magyar gyakorlatilag ugyanazt jelzi ilyenkor az egyes számmal, amit az angol jelez a névelő elhagyásával.)

De lehetséges, hogy egy főnév megszámlálhatatlan legyen.

I like rice.

I like beer.

I like money.

I like music.

EZeket a szavakat nem lehet darabra mérni és így nincs itt többes szám. Anélkül is "fogalom"má érdemesülnek.

2017. júl. 16. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!