Volt már veletek olyan, hogy egy adott nyelv tetszett, viszont a nép amely ezt a nyelvet beszéli nem tetszett?
Figyelt kérdés
Konkrétan a szlovákról van szó. Mivel egy másik szláv területen élek, nem is lenne túlságosan nehéz megtanulnom és nagyon szimpatikus a beszédük. Viszont a szlovákokat meg nem igen szeretem, egy községben élek velük, s nem valami jó tapasztalatot szereztem.2017. jún. 12. 16:12
1/7 anonim válasza:
Ugyanígy vagyok az arabbal és a franciával. Mindkettő tetszik hangzásra, felépítésre, de egyik társadalmat, kultúrát sem szeretem ilyen-olyan okokból.
2/7 anonim válasza:
Minden nemzetben vannak jó és rossz emberek.Ne ítéljetek el így semmit.Én pl. szívemből utálom a románokat de egy tegnap született csecsemőnek mi köze a trianonhoz?
Szerintem tanuld csak nyugodtan ha tetszik 😊.De vannak más szláv nyelvek is.Pl l. Horvát , szerb, cseh...Nem hiszem hogy olyan nagy különbség lenne köztük😊
3/7 anonim válasza:
Rossz tapasztalatod azért lehet, mert zsigerből gyűlölnek minket. Amit nem is csodálok a 68'as bevonulásunk után.
4/7 anonim válasza:
Nekem nagyon tetszik a (brit) angol, de a nép egy elkorcsosult, ostoba, belterjes csőcselék. Dolgoztam kint, tudom. Viszont a francia népet imádom! Kár, hogy a nyelvük borzasztó.
5/7 anonim válasza:
Én szeretem az anyanyelvem, de a honfitársaimat ki nem állhatom.
6/7 anonim válasza:
Nekem az arab nagyon tetszik, meg a zene, költészet, építészet, meg egyáltalán mindenféle arab művészet. Többször gondoltam arra, hogy megtanulom, a környezetemben sok arab él, de sajnos a mai arab kultúra nem igazán jön be, kevés olyan arabbal találkoztam, akik szimpatikusak voltak, még nem is bízom bennük. Nyelvet tanulni meg nem igazán lehet anyanyelviekkel való társalgás nélkül.
7/7 A kérdező kommentje:
#2 Szerbiában élek, szóval a szerb már megy. A szlovák eléggé hasonlít rá, ezért kábé felét meg is értem a beszédüknek.Persze minden nyelvben van mindenfajta ember, engem a legjobban az idegesít bennük, hogy ha egy közösségben vagy velük, elvárják, hogy megtanuld a nyelvük, amikor meg mi magyarok két szót szólunk egymáshoz magyarul, akkor a legtöbbjük megsértődik, hogy semmibe vesszük őket. Köztük meg aztán megy a duma, nem érdekli őket ha valaki esetleg nem érti, még akkor sem ha munkáról van szó.
2017. jún. 14. 17:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!