Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Volt már veletek olyan, hogy...

Volt már veletek olyan, hogy egy adott nyelv tetszett, viszont a nép amely ezt a nyelvet beszéli nem tetszett?

Figyelt kérdés
Konkrétan a szlovákról van szó. Mivel egy másik szláv területen élek, nem is lenne túlságosan nehéz megtanulnom és nagyon szimpatikus a beszédük. Viszont a szlovákokat meg nem igen szeretem, egy községben élek velük, s nem valami jó tapasztalatot szereztem.

2017. jún. 12. 16:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanígy vagyok az arabbal és a franciával. Mindkettő tetszik hangzásra, felépítésre, de egyik társadalmat, kultúrát sem szeretem ilyen-olyan okokból.
2017. jún. 12. 17:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden nemzetben vannak jó és rossz emberek.Ne ítéljetek el így semmit.Én pl. szívemből utálom a románokat de egy tegnap született csecsemőnek mi köze a trianonhoz?

Szerintem tanuld csak nyugodtan ha tetszik 😊.De vannak más szláv nyelvek is.Pl l. Horvát , szerb, cseh...Nem hiszem hogy olyan nagy különbség lenne köztük😊

2017. jún. 12. 17:47
 3/7 anonim ***** válasza:
75%
Rossz tapasztalatod azért lehet, mert zsigerből gyűlölnek minket. Amit nem is csodálok a 68'as bevonulásunk után.
2017. jún. 12. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:
62%
Nekem nagyon tetszik a (brit) angol, de a nép egy elkorcsosult, ostoba, belterjes csőcselék. Dolgoztam kint, tudom. Viszont a francia népet imádom! Kár, hogy a nyelvük borzasztó.
2017. jún. 12. 20:27
 5/7 anonim ***** válasza:
Én szeretem az anyanyelvem, de a honfitársaimat ki nem állhatom.
2017. jún. 13. 17:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem az arab nagyon tetszik, meg a zene, költészet, építészet, meg egyáltalán mindenféle arab művészet. Többször gondoltam arra, hogy megtanulom, a környezetemben sok arab él, de sajnos a mai arab kultúra nem igazán jön be, kevés olyan arabbal találkoztam, akik szimpatikusak voltak, még nem is bízom bennük. Nyelvet tanulni meg nem igazán lehet anyanyelviekkel való társalgás nélkül.
2017. jún. 14. 15:10
 7/7 A kérdező kommentje:
#2 Szerbiában élek, szóval a szerb már megy. A szlovák eléggé hasonlít rá, ezért kábé felét meg is értem a beszédüknek.Persze minden nyelvben van mindenfajta ember, engem a legjobban az idegesít bennük, hogy ha egy közösségben vagy velük, elvárják, hogy megtanuld a nyelvük, amikor meg mi magyarok két szót szólunk egymáshoz magyarul, akkor a legtöbbjük megsértődik, hogy semmibe vesszük őket. Köztük meg aztán megy a duma, nem érdekli őket ha valaki esetleg nem érti, még akkor sem ha munkáról van szó.
2017. jún. 14. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!