Ez egy viccoldal, vagy komolyan gondolják?
Figyelt kérdés
Egyszer olvastam már erről a tárgyesetes dologról, de még nem találkoztam vele. Azért kérdezem, mert olyan ismerőseim lájkolták az oldalt, akiket kifejezetten intelligensnek tartok, és nem gondoltam volna, hogy csatlakoznak egy olyan mozgalomhoz, akik ezt komolyan gondolják. Én nem vagyok maradi, nem általában szorgalmazom az újításokat bármilyen téren, de úgy gondolom, hogy a nyelvünket nem lenne szép ezzel elrondítani.
2017. máj. 27. 19:52
1/6 anonim válasza:
Ez egy idióta oldal. Mintha angolról guglizták volna magyarra.
2/6 anonim válasza:
Nyilvàn viccokdal es annak is szànjàk. Valòszínûleg az intelligens ismerôseid tudjàk ezt...
3/6 anonim válasza:
Ez nyilvánvalóan egy vicc oldal. Szerintem is vicces, ennek ellenére mégis intelligensnek tartom magam (és mások is). Egyébként meglátásom szerint az ilyen jellegű viccekhez kell is egy intelligencia szint. Biztos vagyok benne, hogy ezeket a vicceket sokan nem értik.
4/6 TR75 válasza:
Az a lényeg, hogy a -t-re végződő főneveket úgy használják a mondatokban, mintha az a -t a tárgy ragja lenne. Ennyi. Igen, poén.
Az már nem poén, ha ezt el is kell magyarázni.
5/6 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy mi a lényege, nem vagyok idióta. Azért gondoltam, hogy talán komoly, mert valahol azt olvastam, hogy vannak olyanok, akik komolyan azt szorgalmazzák, hogy ezt a tárgyesetet használjuk a magyar nyelvben.
2017. máj. 28. 07:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!