Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Reális az, hogy korrepetáljak,...

Reális az, hogy korrepetáljak, és pénzt kérjek érte igy?

Figyelt kérdés
Jó vagyok angolból és németből, és sokan mondják, hogy kezdjek el korrepetálni, kiegészítő keresetként. Kicsit azonban tartok a dologtól, mert csak felsőfokú nyelvvizsgáim vannak mindkét nyelvből, de nem mondhatom, hogy nyelvszakos lennék. Tanultam mindkét nyelven egyetemen, angol egyetemen is tanultam, kéttannyelvűbe jártam és versenyekre jártam mindkét nyelvből, de mégis van egy olyan félelmem, hogy egyszer egy dühös anyuka majd nekem ront, hogy nem vagyok elég szakszerű. A kiejtésem pl. nem autentikus, és nyelvtani magyarázatokat se biztos, higy szakszerűen fel tudok idézni, míg aki pl angliaztikás, az mondhatja, hogy ő ezt tanuja az egyetemen.
2017. máj. 16. 15:31
1 2
 11/17 Vree ***** válasza:
89%

csak hogy sulykoljam:

Nem az a lényeg, hogy milyen papírod van, hanem hogy helytállj.

Ha probléma van, oldd meg! Azért fizetnek.

Olyat kérdezett a diák, amire te se tudtad a választ? Akkor vedd elő a tankönyvet, és nézz utána. Ha rossza kiejtésed, tréningezd, ha nem emlékszel a szakszerű magyarázatokra, vedd elő a tankönyvet és olvasd el őket! Ha az anyukának aggodalma van, adj rá válaszd, javaslatot, tervet! Ha nem értenek veled együtt, győzd meg őket vagy beszélj meg egy kölcsönösen elfogadható megoldást!

Ne azon aggódj, hogy elég jó vagy-e a diáknak; hidd el, úgyis lesz diák, aki 2-3 alkalom után elmaradozik vagy visszadob (mert nem olyan egyszerű az angol, mint ahogy elképzelte; mert sajnálja a pénzt; mert nem jön be neki a stílusod). Ha pedig valaki már egyszer beléd helyezte a bizalmát, akkor tedd meg érte tisztességesen, amit lehet, amit lehet, és ne aggódj a többi miatt.

2017. máj. 16. 19:13
 12/17 chtt ***** válasza:
64%

"Azt hiszed, bárki is ad számlát utána?"

Igen, pl. én. :)

Amúgy a legjobb tanulás a tanítás, ha a nyelvtudásod megvan hozzá, vágj bele nyugodtan, a tapasztalat megjön tanítás közben. A tanárnak lehet, hogy van módszertani előnye, ill. biztos van, de ha megnézzük szeretett nyelvoktatásunkat... (ugye, nem is kell folytatnom?:)

2017. máj. 16. 19:26
 13/17 anonim ***** válasza:

12: "de ha megnézzük szeretett nyelvoktatásunkat... (ugye, nem is kell folytatnom?:)"

ha látnád belülről, tudnád, ki tehet róla, hogy olyan.

2017. máj. 16. 19:32
 14/17 chtt ***** válasza:
93%

30 éve vagyok nyelvtanár rengeteg sikerrel és kudarccal a hátam mögött, hidd el, nagyon is tudom, milyen belülről :'(

A nulla százalékot arra kaptam, hogy adok számlát, vagy arra, hogy "a legjobb tanulás a tanítás, ... vágj bele nyugodtan"?

Szép estét mindenkinek!

:)

2017. máj. 16. 20:21
 15/17 anonim ***** válasza:
93%
Én nem pontoztalak le, ugyanazt gondoljuk végülis: csak úgy tudhatja meg, milyen a tanítás, ha belevág. Én is nyelvtanár vagyok.
2017. máj. 16. 20:25
 16/17 chtt ***** válasza:
89%
Én sem pontozok le senkit pusztán azért, mert véleménye van, és az esetleg más, mint az enyém, de van, akinek mindössze annyi öröm jut az életben, hogy rányomhat a piros kézre... háát, hajrá! :)
2017. máj. 16. 20:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Azt szokták mondani, hogy természetes érzékem van a tanításhoz, nagyon szeretek magyarázni. Nagyon érdekel amúgy a szavak eredete es az összehasonlító nyelvészet, ezekkel szerintem nagyon érdekessé lehet tenni a tanítást.
2017. máj. 16. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!