Reális az, hogy korrepetáljak, és pénzt kérjek érte igy?
csak hogy sulykoljam:
Nem az a lényeg, hogy milyen papírod van, hanem hogy helytállj.
Ha probléma van, oldd meg! Azért fizetnek.
Olyat kérdezett a diák, amire te se tudtad a választ? Akkor vedd elő a tankönyvet, és nézz utána. Ha rossza kiejtésed, tréningezd, ha nem emlékszel a szakszerű magyarázatokra, vedd elő a tankönyvet és olvasd el őket! Ha az anyukának aggodalma van, adj rá válaszd, javaslatot, tervet! Ha nem értenek veled együtt, győzd meg őket vagy beszélj meg egy kölcsönösen elfogadható megoldást!
Ne azon aggódj, hogy elég jó vagy-e a diáknak; hidd el, úgyis lesz diák, aki 2-3 alkalom után elmaradozik vagy visszadob (mert nem olyan egyszerű az angol, mint ahogy elképzelte; mert sajnálja a pénzt; mert nem jön be neki a stílusod). Ha pedig valaki már egyszer beléd helyezte a bizalmát, akkor tedd meg érte tisztességesen, amit lehet, amit lehet, és ne aggódj a többi miatt.
"Azt hiszed, bárki is ad számlát utána?"
Igen, pl. én. :)
Amúgy a legjobb tanulás a tanítás, ha a nyelvtudásod megvan hozzá, vágj bele nyugodtan, a tapasztalat megjön tanítás közben. A tanárnak lehet, hogy van módszertani előnye, ill. biztos van, de ha megnézzük szeretett nyelvoktatásunkat... (ugye, nem is kell folytatnom?:)
12: "de ha megnézzük szeretett nyelvoktatásunkat... (ugye, nem is kell folytatnom?:)"
ha látnád belülről, tudnád, ki tehet róla, hogy olyan.
30 éve vagyok nyelvtanár rengeteg sikerrel és kudarccal a hátam mögött, hidd el, nagyon is tudom, milyen belülről :'(
A nulla százalékot arra kaptam, hogy adok számlát, vagy arra, hogy "a legjobb tanulás a tanítás, ... vágj bele nyugodtan"?
Szép estét mindenkinek!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!