Reális az, hogy korrepetáljak, és pénzt kérjek érte igy?
Hát attól függ kit, és mire.
Gyerkőcöket miért ne korrepetálhatnál?
Engem 40 évesen egy egyetemista diáklány korrepetált angolból. Még véletlenül sem volt angol tanár, csak kint élt évekig Angliában, és mellékkeresetként vállalt korrepetálást. Én fizettem a munkájáért, és bevallom elégedett is voltam vele.
Te a korrepetálásért a saját idődet, tudásodat áldozod be, így igenis reális ha kérsz a munkádért pénzt. Egy normális ember tudja, hogy nem angol tanár vagy, és a tudásod elég is lesz neki. Ha valaki tökéletes nyelvtani angolt, vagy németet akar az fizesse meg a drágább nyelvtanárokat.
Keszithetsz fel akar emelt szintu erettsegire is szerintem. Felsofoku nyelvvizsgad van. Nyiovan tudod a kozepfoku anyagot.
A kerdes inkabb az, hogy jol magyarazol e.
...meg az, hogy kiváltod-e a vállalkozóit és adózol-e?
Különben nem kérhetsz pénzt.
Amúgy a magyar tudásodon még csiszolhatnál kicsit.
"...meg az, hogy kiváltod-e a vállalkozóit és adózol-e?
Különben nem kérhetsz pénzt."
Te se voltal meg magántanárnál. Azt hiszed, bárki is ad számlát utána?
"Amúgy a magyar tudásodon még csiszolhatnál kicsit."
Mire gondolsz? Az elgépeléseken ne akadj fönn, azért van, mert tableten nem szoktam írni. Akkor szólj majd, ha nyelvtanilag helytelenül fogalmazok.
Én meg úgy gondolom, hogy a tanítás is szakma, és nem véletlenül. Rengeteg fogás van, amit te nem sajátítottál el. Ennek ellenére nem kizárt, hogy természetes tehetséged van a jó magyarázásra, érzékeltetésre, de én a helyedben előbb kipróbálnám magam kisiskolásokkal, ahol fentebb javasolták. Az is lehet, hogy kellemetlen meglepetés ér a dolgot illetően.
"sokan mondják, hogy kezdjek el korrepetálni, kiegészítő keresetként"
Erre meg annyit mondanék, hogy máskor meg hogy ki vannak akadva az emberek, ha valaki olyanba kezd, amihez nem ért... érdekes.
Ismerősöm most korrrepetál matekból úgy, hogy igazából 20 éve foglakozott vele utoljára (hiába van róla papírja), gyakorlatilag együtt tanulja a tanítvánnyal a tananyagot (órák előtt ő is kinézi a könyvből), az előnye csak annyi, hogy felnőttként jobban tudja értelmezni a könyvet, jobban tudja, mik a tanulás szokásos buktatói.
A korrepetálás nem egyetemi óra, ezt minden tanuló, aki alkalmaz, tudja is. Korrepetál a Magyarországon élő külföldi, korrepetálja a felsős az alsóst.
Bázz neked még angol diplomád is van, mi kell még? :D
Szerintem most egyszerűen csak beparáztál egy kicsit, mint mindenki, amikor valami új dologba vág. :D Lépj túl az aggodalmaidon és csináld. A zökkenők úgyis jönnek maguktól is majd, felesleges rásegítened neked is. :D Ne azon pörögj, hogy mi lesz ha az anyuka nem elégedett; ha egy anyuka VALÓBAN visszadob azzal, hogy ő inkább diplomás, vagy számlaképes tanárt akart, vagy mert Jucika 3 hónap után is 3as angolból, na akkor idegeskedj. :D (És persze azt a helyzetet is meg kell tudnod oldani, kezelni.) Amíg csupa normális és elégedett ember vesz körül, addig felesleges előre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!