Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Francia vagy Német a jobb?

Francia vagy Német a jobb?

Figyelt kérdés
melyik a jobb, melyiket tanulod/tanulnádszivesen.
2010. máj. 14. 19:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%

francia

tanulom és ha van eszed nem nehéz...bár hangzásra én sem nagyon szeretem de a német undorító egy nyelv!!

de ez csak magánvélemény

PEACE!! :)

2010. máj. 15. 23:20
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A francia kicsit könnyebb és érdekesebb.

A két nyelv másra jó. Mind a kettőnek óriási irodalma van, tehát kulturális szempontból egyformánn jók. A filozófiában a németek vezetnek - kevéssel. A tudományokban: a természettudományokban a németek erősebbek, a társadalomtudományban egyenlőek, ezen belül a pszichológiában a németek jobbak, a történelemben a franciák.

Az alkalmazott tudományok terén az iparban, gépgyártásban, szerszámgépek stb. területén a németek vezetnek, a franciák az orvostudományban elsők, és a járműgyártásban jók még.

Szóval aszerint, hogy mi érdekel vagy milyen területen akarsz dolgozni, lehet választani közülük.

Én tudok németül és (csak olvasni) franciául, a franciát tanulom. Szerintem a francia világos, logikus, a német homályos és zavaros nyelv, de sokan ezzel nem értenek egyet. A német egyértelműen nehezebb nyelvtan és szókincs szempontjából, de a francia hallás utáni szövegértés nagyon nehéz, egy külön tudomány. A német beszédet könnyebb érteni (bár vannak elképesztő tájszólások).

2010. máj. 16. 00:47
 13/17 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem a német nem nehéz nyelv, és nagy segítség az is, hogy viszonylag könnyű a kiejtése. Ráadásul közel 100 millió ember anyanyelve. És imádom a német irodalmat, főleg, hogy nem magyarul, hanem az eredeti nyelven olvashatom.
2010. máj. 28. 15:11
 14/17 anonim ***** válasza:

A wikipédián az van hogy 300 millió ember beszéli a franciát, mivel a világ második legfontosabb nyelve.

Én mondjuk szeretem, egy kihívásnak veszem :)

Kiejtés néha tényleg fura de nagyon jó érzés mikor franciául folyékonyan beszélsz :) A némethez valahogy nem kötődöm igazán. Szerintem nagyon durva hangzású nyelv

2010. júl. 7. 00:29
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Német szakos osztályba járok, de az évek során sikeresen megutáltam. Irritáló nyelvnek tartom, de ez persze csak az én véleményem.

A francia nagyon tetszik, szívesen tanulnám:)

2011. ápr. 2. 22:46
 16/17 anonim ***** válasza:
Francia! Kulonlegesebb nyelv,jobban atlathato. Ha kitarto vagy es vegre megtudsz szolalni (a francia tipikusan 'keson beero nyelv') az az erzes semmivel nem er fel!! Persze,ehhez az is kell,hogy vki annyira imadja a nyelvet,mint en:-). A francia szerethetobb nyelv.
2011. jún. 2. 23:07
 17/17 anonim válasza:
0%

minden nyelv(európai) lehet logikus ha tudsz latinul.

a németet én személy szerint nagyon utálom. a német emberekről sincs jó tapasztalatom, a nyelv meg egyenesen irritál.

2011. jún. 6. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!