Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Francia vagy Német a jobb?

Francia vagy Német a jobb?

Figyelt kérdés
melyik a jobb, melyiket tanulod/tanulnádszivesen.
2010. máj. 14. 19:35
1 2
 1/17 anonim válasza:
100%
Németet tanulok, de nekem a Francia sokkal jobban tetszik. De ha te ezek közül akarod valamelyiket tanulni, akkor a németet ajánlom, mert az sokkal könnyebb.
2010. máj. 14. 19:43
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőt szeretném megtanulni.
2010. máj. 14. 19:49
 3/17 anonim ***** válasza:
77%
Nekem nem tetszik a német , mint nyelv. franciát azt szeretem :) szép nagyon
2010. máj. 14. 19:52
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
francia nagyon nehéz, de szebb
2010. máj. 14. 21:27
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is választanom kellett ezek, illetve még az olasz közül. Németet tanultam egy évig, de SEMMI nem ragadt meg belőle és hihetetlenül utáltam, így kettő maradt, és mivel a francia az EU hivatalos nyelve, ezért gondoltam angol mellé ez tökéletes lesz. Tényleg baromi nehéz nyelv, de iszonyatosan szép és nagyon ragad, pont a hülye kiejtése miatt! 5 évig "tanultam" gimiben, nem mondanám, hogy nagyon megerőltettem magam, így a nyelvtannal még mindig bajban vagyok, viszont simán megértetem magamat a "rámragadt" dolgokból! :) Mostanában érzem úgy, hogy tökéletesíteni kéne a tudásom :)
2010. máj. 15. 00:07
 6/17 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem a francia őrülten irritáló hangzású nyelv, de a német nagyon szép, és logikus. Ja, és könnyen tanulható. Bér ezzel a véleménnyel azt hiszem, egyedül vagyok:)
2010. máj. 15. 00:10
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nagyon jól hangzik a német, és nyelvtanra is logikus, nem egy kimondottan "egyszerű" nyelv, bár egyik sem az a kettő közül. A francia hozzám nem áll igazán közel, valahogy nem látom benne azt a nagyon nagy extrát, amit sokan - persze ez csak az én véleményem. Németül is tanulok az angol mellett középiskolában, tetszik a nyelv :)
2010. máj. 15. 01:17
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
mindkettőt tanultam. nekem a német jobban tetszik és szerintem könnyebben is tanulható. a francia viszont szörnyű, idegesítő és ráadásul nekem eléggé egybefolyik, egyszerűen szinte mindent másképp kell írni, mint ahogy mondják, úgyhogy nem sokat tudok belőle.
2010. máj. 15. 05:55
 9/17 anonim ***** válasza:
Franc,ias
2010. máj. 15. 10:59
 10/17 anonim ***** válasza:
Mindkettőt tanultam és mindkettőt szeretem.
2010. máj. 15. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!