Hogy van ez németül?
Én ha egy átutalásr várnék így kérdezném:
Várok, mikor jön az utalás?
Ich warte auf dich, wann kommt die Überwiesung?
>> Ich will dich nicht drängen, aber wann kann ich mit der (mit deiner) Überweisung rechnen?
Az előző "fordításokat" inkább nem kommentálom, mert nem tudom eldönteni, hogy sírjak, vagy nevessek... hajtani és űzni (treiben und hetzen) sem szeretnék senkit, mint egy vadat. Wir sind hier nicht auf der Treibjagd.
szerintem jobb egy kis jófej direktség. a túl illemtudó, túl formális viselkedés gyakran ahhoz vezet hogy nem vesznek komolyan vagy alacsony prioritásúnak fogják fel a kérésed.
A te fordításod a legudvariasabb, de az előtted levő-t kivéve (Várok, mikor jön a pénzem) bármelyik teljesen jó ügyet intézni, vagy ismerőst kédezni.
Hozzáteszem hogy az amúgy is hatlamas egúval ellátott németnek nem adom meg mindig a tiszteletet, mert elszáll mint a rakéta. A rendőrt is letegezem, kivéve, ha nem az a kötekedő, hatalmát kiélni akaró buzgómócsing.
"A német bunkó olyan mint a Mercédesz - felűlmúlhatatlan."
Arról nem is beszélve hogy úgy elbutult az átlagnép mint a hétszentség. Ha túl választékosan fogalmazol van hogy meg sem értik. De nem az utcai emberek, a hivatalnokok. Hatalmas visszafejlődés megy végbe Goethe, Gauss és Schubert szegény népévével.
Hát igen, sokféleképpen lehet beszélni, a skála széles az udvarias és kultúrálttól egészen az "ultra prolo"-ig. Hogy a kérdező milyen viszonyban van a nemfizető cimborájával az nem derült ki, leszámítva, hogy tegeződnek. Én valóban egy udvariasabb verziót írtam. Lehet persze direktebben, sőt kifejezetten durván és fenyegetően is mondani ugyanezt. Én is tudnám (ha akarnám), pl. "Ich will dich ja nicht hetzen, Alter, aber krieg deinen A*sch hoch und überweis die Kohle. Aber ein bißchen plötzlich wenn ich bitten darf, sonst gibts Ärger!" ...De nem akarom... Mint ahogy a rendőrt sem tegezném le soha, mert ezzel csak magamat "minősítem", függetlenül attól, hogy mit gondolok róluk (nekem speciel csak jó tapasztalatom volt eddig német rendőrrel – igaz, sok dolgom sem volt velük).
De inkább ne offoljunk tovább. Sonst gibts Ärger...
"Ich will dich ja nicht hetzen, Alter, aber krieg deinen A*sch hoch und überweis die Kohle. Aber ein bißchen plötzlich wenn ich bitten darf, sonst gibts Ärger!"
ez már tetszik ! látod, ebben van spiritusz. ha nekem ilyet mondasz, akkor biztos hogy piros pontot kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!