Agatha Christie receptek? Ismeri valaki az eredeti megnevezéseket?
Agatha Christie regényeiben többször említ különbözö ételeket, amiket készítenek a történeket során - de természetesen legfordítva magyarra a megnevezéseket.
Ha valaki eredetiben olvas(ott) töle könyveket, meg tudná írni az angol ételneveket?
Mindenkinek elöre is köszönöm a segítséget!
Sok mindenröl van szó, egy konkrét példa: a titokzatos kék vonat (The myster of the blue train) végefelé van az a fejezet, ahol a titkár meg akarja látogatni a társalkodónöt, és a háziasszonya megállapítja, hogy a szolgáló jól tud "paradicsomos sültet" készíteni, a "kis piskótái" is jók - és itt engem az eredeti, angol szövegben szereplö ételmegnevezések érdekelnének.
A Temetni veszélyes-ben is említ konkrét ételeket, a Bertram szállóban is - de ezeket régebben olvastam, így nem emlékszem a konkrét magyar ételnevekre.
De feltétlen az eredeti szövegben szereplö ételek nevei kellenének.
Ha tudsz segíteni, nagyon megköszönném.
(Vagy esetleg olyan ingyenes oldalt ha tudsz, ahol angolul el tudom olvasni a könyveket online)
Van egy konyv amiben minden etel neve es recept ossze van szedve, de sajnos franciaul.
"Cremes et Chatiments " - Creams and Punishments
paradicsomos sült - steak with grilled tomatoes
kis piskótái - (her) little castle puddings
Hiába pontoztátok le az egyest, megértem, nékem sincs időm, hogy elkezdjek keresgélni a könyvekben, hol van kajanév vagy recept -- arra emlékszem, hogy az egyikben a Welsh Rabbitet (sajtos pirítós) kevésbé jól velszi nyúlnak ferdítették.
Fig and orange scones with devonshire tea
Boiled beef - The Murder at the Vicarage
Sausage and mash - At Bertram's Hotel
Ice-cream soda - The Man in the Brown Suit
Jam roll pudding - A Mirror Crack'd From Side to Side
Crystallised Ginger - The Adventure of the Christmas Pudding
Welsh rabbit/rarebit - The Mysterious Affair at Styles
Boiled beef - Murder on the Orient Express
Köszönöm nektek is!
Igazán nem úgy gondoltam, hogy most akinek megvannak angolul, azok elkezdik a könyvekben keresgélni az ételnekveket, hanem esetleg emlékszenek rájuk, vagy nagyjából tudják, hol volt szó valamiröl.
Szóval tényleg köszönöm a segítségeteket!
(Meg az elsöt nem én pontoztam le, nem tudom, kinek volt problémája vele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!