Az angol nyelv le fog még ennél jobban is egyszerűsödni?
Ezt nem egyszerűsödésnek hívjuk. Az angol egyszerűen az izoláló nyelvtípus felé fejlődik, illetve már azzá alakult. Attól hogy egy nyelvben vannak ragok, nem feltétlenül bonyolult; a japánok sem ragoznak pl. személyek szerint, de van vagy 6 udvariassági fokozat és egy halom kifejezés, ami európai ember számára kb. felfoghatatlan, de ettől függetlenül nem nevezzük egyszerűnek csak azért, mert nem ragoznak. Aztán pl. a svéd nyelvben sincs személyek szerinti ragozás, a főnevek többesszámba tétele elsőre viszont elég bonyolult (ha jól tudom, ez a norvéggal is így van). Ha belegondolsz, az angoloknak van vagy 10en akárhány igeidejük (most így nem számolom össze hirtelenjében ha nem baj:), de cserébe könnyebben ragoznak (ugybár kb. csak a 3. személyre kell odafigyelni), ehhez képest nekünk van 3 igeidőnk, de bonyolultabb a szám/személy ragozása:). És még sorolhatnám... a lényeg, h az angol nehézsége nem a ragozásban rejlik, hanem pl. a kifejezésekben. A legtöbb ember azért látja könnyű nyelvnek az angolt, mert ezt tanulja elsős kora óta, kb 10-12 éven át. Ha franciát vagy németet, vagy akármi mást tanulna az ember elsőnek az anyanyelve után, 4-5 év után azt is könnyűnek látná. Remélem érted amit mondani akarok:)
Még jobban széttagolódni lehet, hogy fog az angol, de nem egyszerűsödni mert a kettő nem ugyanaz:) Egyébként szerintem kivesznek belőle a jövőben a most is kevésbé használt összetett igeidők.
Még valami, ha szeretnél valami "nehezebb" angolos dolgot, vegyél a kezedbe egy 100 évvel ezelőtti könyvet vagy mondjuk szimplán nézd meg a (régi!) büszkeség és balítélet filmet. Elég szépen és elegánsan beszélnek benne, szerintem, és nem is oly' egyszerű:)
wat? u tell funny jokes
engrish neve' change
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!