Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Could you just open the...

Could you just open the window. A just szerepét értem, hogy lágyít, de magyarul hogy lehet visszaadni?

Figyelt kérdés
Kérdezhetném úgy is,hogy így hogyan fordítanád és ha lehagynád a just-ot,akkor hogyan lenne magyarul?
2017. márc. 9. 08:10
 1/7 Vree ***** válasza:
36%
"csak"
2017. márc. 9. 08:49
 2/7 chtt ***** válasza:
100%

Nem tudom, miért pontoztátok le Vree-t, de én is "csak"-kal fordítanám... szóval jöhetnek a piroskák, ha gondoljátok :)

Csak nyisd ki az ablakot. (szó szerint ugye kb. Megtennél csak annyit, hogy kinyitod az ablakot? - de ilyet nemigen mondunk)

Lehet, hogy félreértelmezem, de én "hallom" benne a türelmetlenséget. "just" nélkül meg tök normális kérés: Kinyitnád az ablakot?

2017. márc. 9. 19:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Na ez a problémám, hogy azt írják,hogy "lágyít" , de én nem érzem annak:)
2017. márc. 9. 21:17
 4/7 chtt ***** válasza:
Én sem érzem lágyításnak. Kifejezetten azt hallom ki belőle, hogy ne keríts már akkor feneket a dolognak, csak simán nyisd ki azt a nyamvadt ablakot! :) - csak épp udvarias, azért "could you" és nem f*ck you :D (és persze tévedhetek is, végül is, nem vagyok angol)
2017. márc. 10. 16:34
 5/7 A kérdező kommentje:
Ok,akkor,amíg más nincs,jobb ha nem használom ilyen formában:)
2017. márc. 10. 16:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt

[link]

a lágyítás nektek:

4.2 Used as a polite formula for giving permission or making a request.

2017. márc. 11. 13:21
 7/7 anonim válasza:
A végére rakod hogy "please" és "just" nélkül is olyan lágy lesz mint a calgonnal kezelt ártézi víz ;):D
2017. márc. 15. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!