Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Csináltam egy fordítást de...

Csináltam egy fordítást de találtak benne hibát, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Lefordítottam egy elég nehéz, orvosi szöveget magyarról angolra (több mint 50 oldalt) amiért elég keveset kértem (55.000ft-ot), jelenleg másodéves hallgató vagyok egyetemen,tolmácsnak/fordítónak tanulok ezért is dolgozom ilyen olcsón, úgymond gyakorlásként illetve egy kis zsebpénzért... Viszont írtak hogy megtörtént a lektorálás és elég sok hibát találtak benne. Nagyon sok kutatómunkát is végeztem pedig, és mindent beleadtam ebbe a munkába ezért nem értem. Mit lehet tenni ilyenkor? Rengeteget dolgoztam vele és mindezt a semmiért? Pénzt elkérhetem ebben az esetben vagy mit lehet tenni/mondani?
2017. márc. 5. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Van olyan is, aki cipésznek tanult volna, de kidobták, mint tehetségtelent...
2017. márc. 5. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:

A megrendelő a lektorálás után kapja meg az anyagot, a hibák nélkül, nem? Mi a gond?

Milyen hibák voltak?

Pont azért van a lektor, hogy pl. egy szakmai szövegnél ő tudja, hogy azon a területen pontosan hogyan fordítják az szakkifejezéseket. Ez a dolga.

Beszélj a lektorral, hogy milyen volt az anyagod. Átlagos, vagy sokkal több hiba volt benne, mint amivel találkozni szokott.

Nem mindegy, hogy csak nem találtad a megfelelő szakkifejezéseket, vagy pedig tele volt nyelvtani hibákkal.

2017. márc. 5. 17:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Elvállaltam egy fordítást,megcsináltam,elküldtem és írtak hogy pár nap múlva jeleznek ha készen lesz a lektorálás vagyis hogy átnézik a munkámat...
2017. márc. 5. 18:19
 4/4 anonim ***** válasza:

De miért vállalsz el ilyent, ha nem vagy 99%-ig biztos a dolgodban?

Ez így piszok ciki.

2017. márc. 7. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!