Olaszul vagy spanyolul tanuljak?
Angolból most csináltam meg a középfokú nyelvvizsgát és fejlesztem magam hamarosan felsőfokra. Németül tanultam a gimiben 4 évet de annyit nem birok elmondani németül hogy nem beszélek németül:D Rettenetesen nehéznek találom, és gyűlölöm is.
Szeretnék tanulni egy második nyelvet, és az olasz/spanyol között gondolkodom. Valahogy az olaszhoz kicsit jobban húz a szívem, mert imádom az olaszokat és az országot is, és mindent ami velük kapcsolatos. Viszont a spanyol nyelv is tetszik.
Az érdekelne, hogy melyiket tartjátok könnyebbnek és hasznosabbnak?
Számomra a nehézséget mindig a nyelvtan okozza, az a gyengém:/
Remélem egyik nyelvnek sincs abszolút semmi köze a némethez, mert legszívesebben az életemből is kitörölném, hogy tanulnom kellett azt a nyelvet:D
A spanyol hasznosabb, mert többen beszélik. (Pl. Dél-Amerikában is, nem csak Spanyolo-ban.) Az angol után nagyon könnyű megtanulni, egy csomó hasonlóság van, pl. igeidők - nekem ezt mondták.
Nekem az olasz jobban tetszik, ezért azt választottam. Kimondottan könnyű szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!