Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hi helyett "morning! Köszönésn...

Hi helyett "morning! Köszönésnek van jelentősége?

Figyelt kérdés
Van egy lány, egy helyre járunk edzeni. Látásból ismerjük egymást, meg párszor már beszélgettünk, olyankor mindig mosolygott és kedves volt. A legutolsó két alkalommal úgy köszönt hogy "Morning!", én meg neki úgy hogy Hi! Szerintetek van negatív töltete, vagy ne magyarázzam ezt bele? Nekem kicsit fura... Kb olyan mintha azt mondanám egy fiatal csajnak hogy "reggelt!". Ő 21, én 27 vagyok.

2017. jan. 16. 13:08
1 2
 11/17 Vree ***** válasza:
#9es maximálisan jól mondja, olvasd figyelmesen.
2017. jan. 16. 15:45
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam! Csak nem tudtam hova tenni ezt az egészet. Bejön a csaj, meglátom, és mosolyogva ráköszönök hogy Hi, ő meg nagy életunt fejjel visszanyög egy 'morning-ot! Így már másabb picit.
2017. jan. 17. 00:05
 13/17 anonim ***** válasza:

Hi melle probalj tobbet is mondani.

Mar biztos unja a hi-odat.

2017. jan. 17. 01:58
 14/17 A kérdező kommentje:

Adnátok ötleteket? Maybe Guten tag! ahogy valaki korábban mondta? :D

Vagy egy "Hali! Mizu?" Erre tuti visszakérdez hogy WTF? :)

2017. jan. 17. 02:02
 15/17 mustafa33 ***** válasza:
Normális, nem a merev szabályos köszönést mondja, csak a laza Morningot. Mondjuk magyarul még nem hallottam "Reggelt", de ".. napot!" már hallottam. Vidékünkön a német "Morgen" általánosan megszokott köszönés, ugyanúgy morgennel válaszolunk rá.
2017. jan. 17. 04:21
 16/17 Vree ***** válasza:

Hi!

Hello!

What's up?

How are you?

How you doin'? (=How are you doing)

Howdy!

Cheers/cheerio

Hola

tschüß (csüsz)

Top of the morning/day to you!

Nice/Good/Glad to see you. Great seeing you.

Good day/morning/afternoon/stb.

Azért bohócot ne csinálj magadból. :D A sima helló is megteszi.

Ha unott a feje az más lapra tartozik, akkor találd ki te hogy mivel keltsd fel a figyelmét. Találd ki, hogy mi fontos/érdekes neki és arról beszélgess vele vagy valami.

2017. jan. 17. 18:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem távolságtartó, én reggel a tesómnak is így köszönök meg bárkinek a családból.
2017. febr. 6. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!