Spanyolul tudók! Mit jelent ez a mondat?
"Los juegos en el descampado quedaron atrás y ahora se deja llevar, igual que su amigo Carlos, por la atracción que siente por las chicas."
Köszönöm szépen.
de olyan nincs h "comó" ...
és igen, sőt, youtuben is rengeteg spanyol és lat-am-i sorozat van, amiből akár nyelvet tanulni is sokat lehet, és baromi jó is némelyik.
mi az h nem volt jó a válasz? sztem jó volt, de én sose szerettem tanítani se, mivel úgy nem megy. ott van a 20 oldal és izzadja ki, mi lehet az, úgy tartósabb. nem?
ha nem te jöttél rá, az már csak kb 20-25%-ban marad meg.
dehogynem.
hát látod megkaptad készen, naná nem is érted. pedig ehhez simán 8-10 óra kutatómunka tartozna, nem annyira mindennapos szavak, kifejezések.
Mi az, hogy nem is értem? Hogyne érteném? És te nem tanár vagy itt. Ez itt egy kérdezős oldal. Foglalkozom én eleget nyelvtanulással, ide nem embereket nevelgetni kell följárnod. Honnan veszed, hogy nem értem? Megjegyeztem ezt a szerkezetet.
További válaszaidat meg ignorálom, mert nem adsz hozzá hasznos választ, és semmi érdekem nem származik belőle, hogy meggyőzzelek.
hogyne ... pont hogy nem érted, ez az egy, ami látszik.
és nem, dehogy vagyok tanár, nyelvész vagyok. de szóval a lényeg, hogy ez nem megjegyzés kérdése. sikerült kikutatni a szavak eredetét pl? és egy jó kérdés: mire utal, hogy "quedaron" van ott és nem "se quedaron"? melyik mikor helyesebb? vagy mindkettő? egy vagon kérdés ...
semmi, csak kiakadtam a tanáron. nagy különbség.
és az is nagy különbség h vki éppen alapszakos vagy netán PhD-zett. de ugye minek mondom. nem a címek a lényegesek persze, csak tudod, olykor azért társul hozzá némi tudás (elismerem, nem mindig ...)
Kérdésedre pedig: bocs, csak eleve a kérdésfeltevés is annyira naiv, hogy ugyan ki nem találtam volna, hogy egy nyelvészethez bármi köze -típusú ember tesz fel ilyet. Már csak azért se, mert nagyon speckó, ahogy ezt már írtam, ellenben nagyon elgondolkodtató. Azaz rájössz magad sokkal előbb, mintha itt megmondja vki, nem is feltétlenül jól.
De mesélj inkább, milyen spanyol nyelvű filmet, sorozatot nézel?
Én azzal tisztában vagyok, hogy te miért mondtad ezt, amit mondtál. Tudom, hogy jobban megmarad az emberben, ha valamit maga talál ki. De ha itt segítséget kér valaki, akkor az már szerintem az utolsó lépés, amikor végül nem sikerült rájönnie a dologra. Én ilyen esetben ez nem segítség. Mint annak idején a rajztanárom, aki azzal szívatott, hogy nekem nem segít, hogy hogy rajzoljak vetett árnyákot, mert én jó rajzoló vagyok. Az nem nagyon érdekelte, hogy egyébként hiába van tehetségem hozzá, szarok a rajzolásra, nem érdekel, és csak mint tantárgyat tanulom, nem rajzolok szabadidőmben. Ő eldöntötte, hogy én most erre magamtól rájövök.
Még semmilyet rendszeresen, egyelőre keresem a lehetőségeket, jónak tűnő sorozatokat. A kérdésemben szerintem nincs naiv, max kifejtetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!