Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit szólnak az alábbiakhoz...

Mit szólnak az alábbiakhoz angolban nagy jártassággal rendelkezők?

Figyelt kérdés

Egy régi de közismert, örökzöld amerikai sláger szövegében a következő mondattöredék található:

"And then she looked right through me

As if I wasn't there..."

Úgy tudom, helyesen így lenne a mellékmondatbeli inkriminált részlet:

"as if I weren't there"

Mennyire általános ez a nyelvi "slendriánság", illetve annak minősül-e egyáltalán, vagy netalán teljes polgárjogot élvez? (A dal régi, amiből arra következtetek, hogy nem új jelenség.)

2017. jan. 1. 13:28
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
39%

Rosszul tudod. I was a helyes. Igen, jellemzo a hanyagsag, ahogy magyar nyelven is.

Pl beyonce if i were a boy c szama is "helytelen"

2017. jan. 1. 13:39
 2/22 anonim ***** válasza:
0%
Jaja,rosszul tudod I was a helyes.
2017. jan. 1. 13:46
 3/22 anonim válasza:
48%
Egyes kifejezésekben használják csak a were szót: if I were you, például.
2017. jan. 1. 13:58
 4/22 anonim ***** válasza:
Én egyébként úgy tanultam, hogy amikor valami hipotetikus, alternatív dologról van szó (például, mint a kérdésben), akkor az "I were" a helyes.
2017. jan. 1. 14:05
 5/22 A kérdező kommentje:

Na, kedves vitatkozók, akkor most melyik dalnak adjunk igazat? :))

" teased at life as if it were a foolish game..."

2017. jan. 1. 14:22
 6/22 anonim ***** válasza:
Én még soha nem hallottam azt, hogy if I was you, I...
2017. jan. 1. 14:41
 7/22 A kérdező kommentje:
A kérdést nem véletlenül exponáltam a "nagy jártassággal rendelkezőknek" szólóként. Az vitán felüli ugyanis, hogy a helyes igealak az 'as if' után a 'were' lenne. Vesd össze: "mintha ott sem lettem volna" kontra "mintha ott sem voltam(?!)" Arra lettem volna csupán kíváncsi, hogy az "as if I wasn't there" egy anyanyelvűnek, vagy az angolban igen jártas beszélőnek mennyire "szúr fület".
2017. jan. 1. 14:45
 8/22 anonim ***** válasza:
2017. jan. 1. 14:45
 9/22 anonim ***** válasza:

En hallottam de persze az nem helyes! Ha you koveti akkor were kell.

Mivel gyakot szofordulat az if i were you, ezert terjed el az a hidelem amit itt valaki irt hogy felteteles modban were a helyes pedig csak akkor ha you jon utana

2017. jan. 1. 14:46
 10/22 anonim ***** válasza:
0%
Standard angol nyelv szerint "as if I wasn't" a helyes, de ettől még sokan nem úgy használják. Magyarok is mondanak olyanokat, hogy "ez miatt" vagy "bent vagyok a szobába" és még sorolhatnám, de ettől még ezek nem helyes kifejezések.
2017. jan. 1. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!