Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a különbség az alábbi...

Mi a különbség az alábbi angol szavak kiejtésében?

Figyelt kérdés

mouth - mouths

youth - youths

truth - truths

path - paths

oath - oaths

length - lengths

month - months

myth - myths

tenth - tenths

Sabbath – Sabbaths

birth - births

wreath - wreaths

sheath - sheaths

Ide most bemásoltam néhányat, de csak elég egy-kettőnél elmagyarázni, hogy kell ejteni, a többi már megy magától. Kivéve ha van egy-két rendhagyó, amit máshogy kell ejteni mint a többit.

2016. dec. 31. 00:09
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Mindegyikhez hozzáteszel egy "sz" vagy "z" hangot.
2016. dec. 31. 00:57
 2/5 anonim ***** válasza:

A "th" és az "s" két különbözö hang, ezért másként ejtik.

A legokosabb, ha meghallgatod ezeket a szavakat eredeti kiejtésben (pl ERRE jó a google fordító), és azt próbálod utánozni, elmesélni nem igazán lehet egy szó pontos kiejtését.

2016. dec. 31. 07:52
 3/5 A kérdező kommentje:
Meghallgattam őket, de csak annyi különbséget hallok, hogy a többesszámú alakban jobban megnyomják az sz-t. Meg mintha kicsit máshogy mondanák, de én kiejteni nem tudom.
2016. dec. 31. 12:03
 4/5 anonim ***** válasza:

A ,,th" egy olyan hang az angolban, melyet úgy tudunk képezni, hogy a nyelvünket az alsó és felső fogsorunk közé szorítjuk. Van zöngés és zöngétlen változata is (előbbi hasonlít a magyar ,,d"-re, pl.: they, a másik pedig inkább az ,,sz"-re, pl.: think).

Ha szavak végén látjuk a ,,th"-t, az általában a zöngétlen form.

Visszatérve, az angolban ilyen szavaknál többesszám esetén jelöletlen (előreható) teljes hasonulás megy végbe, azaz ugyanúgy ejtik, mint az egyesszámot. :)

2017. jan. 1. 14:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy van egy kis ejtésbeli különbség. Pl. tisztábban ejtik ki az sz-betűt, nem pöszén, stb.
2017. jan. 1. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!