Angolul a "filter" tölcsért jelent vagy szűrőt?
Figyelt kérdés
Ahogy látjátok, szinte csak tölcséreket ad ki. Ad ki szűrőt is meg mást, de csak kevés számban. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha valaminek nem tudom az értelmét, akkor nem csak a google fordítóba írom be, hanem aztán megnézem a google képei között is, mert akkor amit kiad, arra használják leginkább a köznyelvben. De lehet hogy tévedek, és az angol köznép tök másra használja, mint a jelentése.
2016. dec. 25. 18:59
1/3 anonim válasza:
Egyfajta szűrőt, de szűrőre más szó is van (strainer, colander) , de programozásban gyakran tölcsér a jele, mert kevesebb a kimenő ág kapacitása mint ami bemegy. Egyébként vannak tölcsérek,amikbe van szűrő belül és lehet ez a verzió elterjedtebb külföldön.
A tölcsér angol neve funnel.
3/3 A kérdező kommentje:
Ja tényleg, ez csak egy ikon.
2016. dec. 25. 20:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!