TP link routeren belüli MAC filter beallitasokban kéne egy kis segítség?
Figyelt kérdés
Két router van, mind a kettö TP link,az egyik TL-WR841N, a másik WR340g, a 841 esen a mac filterben be allitom hogy Deny, meg adom a mac cimeket amiket tiltani akarok és azokat a mac cimeket nem engedi csatlakozni, a 340g ben pedig másképp van, ott nem tudom meg oldani hogy pl csak egy adott mac cimet tiltson, csak azt tudom meg adni hogy kik csatlakozhatnak es azon kivul mindenkit tilt, tud valaki erre megoldast ? Igy be allitom az egyik routeren az adott mac cimet hogy ne engedje csatlakozni, a masikra pedig tud, azt pedig nem akarom hogy a masik routerbe mindig potyogni kelljen az a mac cimeket amiket engedelyezni akarok2016. dec. 22. 15:20
1/5 anonim válasza:
És minek kell 2 router? Nekem ez nem világos.
2/5 CspCsj válasza:
Aki kicsit is ért hozzá, az ki tudja kerülni a MAC szűrést, pl. első találat :
Egyébként aki akarja, annak Windows/Android alatt sem bonyolult megváltoztatni a MAC címet, és így máris kikerülte a letiltást, pl.:
3/5 A kérdező kommentje:
Egy router nem fedi le az egész helyet és egy 12 éves gyerek szerintem nem tudja ki játszani
2016. dec. 25. 14:47
4/5 CspCsj válasza:
Firewall menüpontban lehet az Allow/Deny értéket állítani.
Kézikönyv 50. oldal: (számozás szerint 43. oldal)
5/5 anonim válasza:
Lehet hogy nem fedi le az egészet de akkor sem sorosan kell egymás után kapcsolni a routereket, mert így 2x késletetést okoz. Az egyik csak switch/AP üzemmódban használd, így csókken a késleltetés plusz elég csak a másikon beállítani a MAC szűrést, mert az fogja látni az összes eszköz MAC címét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!