Mi a különbség a person, a persons, a people, és a peoples között?
Figyelt kérdés
Én eddig azt hittem, hogy a people a person többes száma. De úgy látszik tévedtem.
Illetve:
2016. dec. 24. 14:46
1/12 Andizsuzsi válasza:
El is olvastad ezt a rengeteg linket?
"Persons (plural) is a very formal word. We only use it in rather legalistic contexts"
2/12 A kérdező kommentje:
Nem tudok angolul. Csak most tanulom. És állítólag person van, meg people. És persons meg peoples nem létezik.
2016. dec. 24. 15:00
3/12 Andizsuzsi válasza:
Úgy van, ahogy tudod, ezzel az általad belikeltek sem ellentétesek. Ritka esetben (jogi szövegben, írói eszközként időnként előfordul a persons, ahogy a magyarban is előfordul ilyesmi). Nem tévedtél.
4/12 anonim válasza:
A "peoples" létezik, olyasmit jelent, hogy "népek".
Nyugodtan lehetsz felsőfokú angolból, és évtizedeket lehúzhatsz úgy, hogy a "peoples" és "persons" szavakat soha nem használod. Úgyhogy elég, ha az egyesszámú alakjaikat megtanulod megfelelően használni.
5/12 anonim válasza:
Person - egy ember
Persons - emberek ( többes szám )
People - emberek
Peoples - népek
6/12 A kérdező kommentje:
Tehát a persons és a people ugyan azt jelenti?
2016. dec. 25. 00:17
7/12 anonim válasza:
Nem egészen. Magyarban nincs rá külön kifejezés, de van kis különbség a kettő között. Mondjuk a "persons"-t nemigen láttam még használatban. Lehet a sajtóban gyakran mondják, de a köznyelv - amivel gyakrabban találkozok mint a sajtóval - inkább a "people"-t használja.
8/12 anonim válasza:
Ez olyan, hogy koznyelvben nem hasznalunk "monies"-t, de legalis es konyvelo nyelvben igen.
9/12 A kérdező kommentje:
Miért, egyébként hogy van a pénz többesszáma angolul?
2016. dec. 25. 13:44
10/12 A kérdező kommentje:
Én alapból úgy tudtam, hogy monies.
2016. dec. 25. 13:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!